Новият ЦСКА с първа победа

ЦСКА и Литекс II завършиха 2:0 във втората контрола на армейците в Тетевен. Първото попадение отбеляза Костадин Хазуров в 26-ата минута, реализирайки от дузпа. В 78-ата минута Преслав Йорданов вкара втори гол, пише sportal.bg.

В началото на мача защитникът на армейците Кирил Динчев получи удар в носа и се наложи неговата смяна с Емил Грозев.

В 17-ата минута Литекс създаде първото по-сериозна ситуация в двубоя. Ангел Мисов засече с глава центриране отдясно, но Господинов бе пласиран добре и спаси. Само 120 секунди по-късно армейците като по чудо не откриха резултата. Александър Александров нахлу отдясно, финтира бранител на оранжевите и подаде отлично към Костадин Хазуров, който от пет метра уцели играч на противника, застанал на голлинията.

Таранът на червените се реваншира в 26-ата минута, когато Борис Галчев го изведе великолепно зад гърба на противниковата отбрана и стражът на ловчанлии Иванов го фаулира в наказателното поле. Реферът не се поколеба да отсъди дузпа, която бе реализирана от Хазуров.

Малко след тази ситуация голмайсторът отстъпи мястото си на терена за сметка на Григор Долапчиев. В 31-ата минута ЦСКА можеше да отбележи втори гол след центриране от фаул, но сантиметри не достигнаха на оставения непокрит Божидар Чорбаджийски да вкара на празна врата.

Последното по-интересно положение за първата част бе в 43-ата минута, когато шут на Александър Цветков попадна в ръцете на Иванов.

В 53-ата минута резервата Милен Кикарин се включи добре по лявото крило и центрира отлично към оставения непокрит Григор Долапчиев, но таранът на червените направи по-трудното и стреля в аут, а не в празната врата. Девет минути по-късно отново Кикарин центрира отляво към Преслав Йорданов, който изпревари персоналния си пазач, но изстрелът му с глава не намери целта.

В 70-ата минута Литекс имаше шанс да изравни. Резервният страж на армейците Петров излезе извън наказателното поле за да изчисти топката, която попадна в краката на Тонислав Иванов. Той от своя страна я обработи бързо и стреля почти от центъра, но малко не му достигна да уцели празната врата.

Така се стигна до 78-ата минута, в която ЦСКА поведе с 2:0. Автор на попадението стана Преслав Йорданов, появил се в 60-ата минута на мястото на Долапчиев. Таранът бе най-съобразителен след центриране от корнер и с удар от 4-5 метра не остави шанс на оранжевия страж.

Шест минути по-късно футболистите на Христо Янев бяха близо до трети гол. Чорбаджийски подаде към Райчев, който надскочи противников играч и стреля опасно с глава, но над напречната греда.

В 85-ата поредна отлична комбинация на ЦСКА отляво завърши с центриране на Кикарин към Преслав Йорданов, но голмайсторът не успя да прониже Иванов, стреляйки от 5-6 метра в неговите ръце.

ЦСКА - ЛИТЕКС II 2:0

1:0 Костадин Хазуров 26 д.
2:0 Преслав Йорданов 78

ЦСКА: 1. Господинов, 16. Бранеков, 4. Чорбаджийски, 12. Райчев, 3. Динчев (5. Грозев), 25. Иванов, 8. Галчев, 24. Цветков, 10. Александров, 27. Божилов, 17. Хазуров (29 -Долапчиев)

През втората част влизат: Петров, Кикарин, Петров, Грънчов, Пантелеев, Узунов, Головодов, Йорданов

ЛИТЕКС: 12. Иванов, 7. Мизин, 5. Салчев, 13. Минков, 15. Славов, 11. Петров, 16. Гъргов, 8. Даскалов, 9. Йорданов, 10. Ивайлов, 11. Мисов

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ