Бойко Борисов: Който е против водната реформа, да бъде уволняван

Виктор Иванов

Който шеф на ВиК дружество се противи на водната реформа и създаването на водните сдружения да бъде уволняван. Тази заръка отправи премиерът Бойко Борисов на дебата „Деветте пътя към еврофондовете: Околна среда“, организиран от „24 часа“ и „Труд“ с помощта на КРИБ.

„Септември е срокът да се случи водната реформа. Който се съпротивлява просто да бъде уволнен. Все ми е тая дали собствеността на ВиК-то е частна, общинска или държавна. Когато е общинска и не се случи, общината няма да получи пари от еврофондовете и кметът и шефът на ВиК-то ще са виновни за това“, заяви Борисов.

„Ако от Гърция не сте си извели поука, макар че доста български политици след Кастро опитаха да поздравят Ципрас, след това без реформи никой не им позволи да си разиграват коня. Това което иска ЕК от ВиК сектора ще стане задължително, а и е правилно“, заяви още министър-председателят.

„Не ги плаша, но тази реформа ще стане, защото касае здравето на хората и милиарди от ЕС“, каза още Борисов.

„Имаме редкият шанс с европейски пари да направим това, което Живков не направи при социализма, всичко това ние сме го реформирали и продължава с пълна сила. Моля, общините да ме чуят добре, че това ще се случи дали с вас или без вас. То е за здравето на хората“, заяви още премиерът.

Гледай на живо събитието ТУК!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес