Учените създадоха перфектната формула за очно здраве

Всеки човек, който има проблеми със зрението, или предвидливо иска да го подкрепи, преди те да се появят, знае много за благотворното действие на естествените очни пигменти лутеин и зеаксантин. Беше доказано, че приемани всекидневно във високи дози, те не само предпазват очите от развитието на коварни болести, но имат силата да стопират процеса при вече диагностицирани катаракта, макулна дегенерация, диабетна ретинопатия, изменения, вследствие на артериална хипертония. И даже в известна степен да подобрят състоянието на очите при смятаните преди за необратими заболявания.

Наскоро учените направиха нова огромна крачка в грижата за зрението. Те откриха в многобройното и все още недобре проучено семейства на каротиноидите / към което принадлежат и популярните лутеин и зеаксантин/ един естествен пигмент с изумителни свойства и стотици пъти по-голяма сила на въздействие. Той се казва астаксантин и вече присъства в хитовите природни формули за очно здраве Този супер каротиноид е най-мощния антиоксидант в борбата против стареенето на очите, засилване остротата на погледа и виждане в детайли, премахване на напрежението и умората, намаляване вредата, която UV радиацията на слънцето нанася на зрението. Клиничните изследвания показват, че благодарение на уникалните си свойства, астаксантин категорично помага при диабетна ретинопатия, макулна дегенерация, катаракта.

На нашия пазар Кралят на каротиноидите, както го наричат, вече присъства в иновативната формула на Околут комби, комбиниран със старите познайници лутеин и зеаксантин. Околут комби подпомага зрението и функцията на ретината, макулата и лещата на окото; засилва кръвоснабдяването на ретината и мозъка; действа благоприятно на зрителния анализатор при стареене и умора; съдейства за поддържане на зрителната острота; подпомага адаптирането на очите към тъмнина.
Околут комби е най-мощната антиоксидантна формула за очите и поради допълнителното включване във формулата му на още една засилваща това му действие съставка – проантоцианидин. Именно тя отговаря за кръвоснабдяването на окото и предпазването на най-малките разклонения на съдовете – капилярите, от които се хранят всички клетки. Укрепвайки капилярите, проантоцианидин подобрява циркулацията на кръв и кислород не само в окото, но и в цялото тяло.
Съчетавайки в една растителна капсула Околут комби четирите съставки – лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин, учените създадоха перфектната формула за очно здраве. Търсете в аптеките.

За консултация с лекар можете да се обърнете към Клиника БОРОЛА,

София, 1202, ул. Цар Симеон 52, тел. 02/ 983 62 03,

e-mail: [email protected], www.ocolut.com.

Може да поръчате онлайн на www.momo.bg

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве