Бизнесът поиска премиерът да вземе мерки срещу екологичния рекет

Христо Николов

Бизнесът призова премиера Бойко Борисов да вземе мерки, включително и законодателни предожения, които да ограничат т.нар. екологичен рекет срещу бизнеса. Това стана по време на дискусията „Деветте пътя към еврофондовете“.

Въпросът ме повдигнат от шефа на надзорния съвет на „Асарел Медет“ Лъчезар Цоцорков. „В момента ние трудно можем да се преборим с екологични организации, които непрекъснато обжалват всяко инвестиционно намерение. През последните месеци много такива организации се демаскираха, но според мен трябват законодателни мерки, за да спре този рекет, тъй като той влияе зле на инвестиционния климат“, каза Цоцорков.

Премиерът Бойко Борисов каза, че може да вземе непосредствено мерки единствено ако рекетът над бизнеса се прави от Министерството на околната среда и водите. „Когато става въпрос за екологични организации, смятам, че по-удачно е вие, бизнесът, да организирате дискусии и да поканите тези екоорганизации, които обжалват, за да се разберете“, каза премиерът. Той допълни, че не всички екоорганизации според него са рекетьори: „Някои подават полезни сигнали и вършат добра работа“, каза Борисов.

Гледай на живо събитието ТУК!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес