На 26 април 2019 да почерпят

Пиенето на алкохол подобрява паметта

Във Върховния административен съд е постъпила жалба срещу решението на ЦИК за избор на доставчик на машините за гласуване

Китайска база на Марс отворена за посетители Съоръжението се намира в пустинята Гоби

Местят финала за Купата през уикенда

„Медицински надзор“ започна проверка по случая с мъжа, който почина вчера пред Пета градска болница

Путин: КНДР се нуждае от гаранции за сигурност Първата среща на върха Москва-Пхенян продължи над 5 часа (обзор)

Полицията в Шри Ланка е арестувала трима души и е открила гранати в Коломбо

Милиони губи хазната от сивия сектор в строителството Не можем да вдигнем заплатите при търгове с критерий най-ниска цена, категорични са от бранша

Йозджан Дениз и Аслъ Енвер пяха в Израел

„Труд Уикенд“ – един вестник за празниците

Армията „окупира” София за 6 май Близо 1000 души набиват крак на жълтите павета на Гергьовденския парад

Данъчните провериха 1800 заможни българи Получиха информация за 51 купени автомобила в чужбина

Двама души са загинали при стрелба в Москва

Мехмед изоставен заради липса на пари (обзор) Намереното бебе в Пловдив без малко да загине на паркинг

Дядо брани обявена във фалит кооперация

82-годишен жител на великотърновското село Водолей свиква общо събрание на местната земеделска кооперация срещу обявяването и във фалит и назначаването на синдик. Неотдавна Христо Дончев пък се прочу с отпора си на властите да плати глоба от 16 000 лв за незаконен казан за варене на ракия.

Дядото разказва, че изненадващо на 26 юни тази година Окръжният съд във Велико Търново е постановил фалит за ЗКПУ „Росица-93“ заради борчове към земеделски холдинг от 2004 г. Кооперацията е обявена в несъстоятелност заради свръхзадлъжнялост и неплатежоспособност заради дълг от 78 575 лв.Началната дата на фалита е 1 януари 2007 г като съдът е определил и синдик.

„Правим общото събрание,защото не искаме този синдик, освен това ще обжалваме решението за фалита. Ние сме фалирали още преди 11 г и още тогава сме се издължили на всички.Водим дела помежду си с холдинга и още през 2008 г.сме ги осъдили за 56 000 лв,които те дължат на нас“, обяснява Христо Дончев.

Той уточнява, че 370 души от Водолей имат дялов капитал в кооперацията, но още преди години всичко било разпродадено- сгради, техника, ниви.

Според съда единствените краткотрайни активи на кооперацията са 6552 лв в касата. Холдинъг е поискал от Темида да признае вземане от „Росица-93“ от 101 442 лв по изпълнително дело от 2013 г. Заради липса на доказателства обаче е признат само борч от 78 575 лв, които реално също няма откъде да се вземат. Кооперацията е спряла плащания към всички кредитори още през 2004 г, а пет години по-късно вече не е разполагала с никакво имущество.Въпреки това по процедура съдът е наложил запор и възбрана върху имотите на кооперацията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.