Огнеборци вървели 15 км пеша в Балкана заради натровен с гъби

Четирима огнеборци и фелдшер от Велико Търново били принудени да вървят 15 км в Златаришкия Балкан, за да спасят от явна смърт натровен с гъби. Операцията продължила близо 8 часа в понеделник.

В непрестъпната местност, известна като Лунната долина живеели две млади семейства като отшелници. В злополучния ден единият от мъжете отишъл в гората да бере гъби. 35-годишният Момчил Р. обаче попаднал на дяволски манатарки. Дори само от допира със силно отровните гъби, берачът получил натравление. Около 14 часа той едва успял да изпрати съобщение от мобилния си телефон на приятелката си, че е зле и бере душа на брега на река Веселина. Като разбрала какво се е случило, жената незабавно подала сигнал на тел.112 и към планинската махала Черногорци бил изпратен спасителен екип.

Въпреки, че пожарникарите били с високопроходим автомобил, на средата на пътя се наложило да слязат от колата и да продължат пеша. Едва след дълъг преход в Балкана успели да стигнат до пострадалия, който вече бил в несвяст. Фелдшерът сложил под езика на Момчил черен въглен, а огнеборците го понесли с носилка по трудното трасе. Едва около 22 часа натровеният бил закаран в болницата във Велико Търново и спасен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони