Велосипедисти изминаха 700 км за по-малко от 45 часа

Предизвикателството "Дунав Ултра 2: Гладни за скорост е в историята!" завърши.

"Борис и Петър изминаха 700 км с велосипеди с една скорост за 44:40:00 часа при поставена цел - 48 часа! Радостта и удовлетворението от положените усилия са огромни! Респект, момчета, вие сте нашето вдъхновение! Благодарим ви за емоцията!", написаха във фейсбук страницата на Дунав Ултра.

На 11 и 12 юли Петър Златков (31), Борис Бегъмов (46) и Константин Славов (33) си поставиха за цел да опитат да изминат 688 километра в близост до северната граница на България в рамките на 48 часа.

Изпитанието се проследяваше на живо във фейсбук страницата на проекта с много информация и мултимедия, както и посредством GPS Тракинг в реално време.

Актуалната кампания е вдъхновена от първата колоездачна Обиколка на Франция през 1903-та година. По онова време всички стартирали участници изминават състезанието само в велосипеди с една скорост. Етапите в първите Тур ДьоФранс са гигантски със своите над 300 и 400 км.

"Гладни за скорост" е продължение на дебютното издание от миналата година, когато условието беше 700-те километра на маршрута да се изминат за 48 часа от велосипедисти, които никога до тогава не бяха карали шосеен велосипед.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт