Бизнесмен получи инфаркт, след като прочел, че са го открили мъртъв

Слух, пратил на оня свят италианския бизнесмен Марио Калигари, му докара инфаркт, пише "Марица".

Новината за мистериозната смърт, покосила 67-годишния мъж, беше разпространена в края на юни. В публикации се описваха зловещи подробности как човекът, който живее в Марково, е издъхнал сам в дома си. Посочваше се, че трупът му е открит полуразложен от негови познати. Десетина дни по-рано партньори на Калигари се опитвали да се свържат с него, после притеснени подали сигнал в полицията, защото било необичайно той да не отговаря на позвъняванията.

Твърди се дори, че негови близки се съмнявали тази смърт да е естествена, но нищо не можело да се докаже, тъй като италианецът вече бил погребан в Пловдив. Твърди се също така, че българските му приятели се заканвали да наемат частен детектив, който да ги насочи към някаква следа. Припомня се цялата история на колоритния бизнесмен. Как е пристигнал в България в началото на демокрацията, направил е фабрика за плетене на чорапи, бил е веселяк, душата на всяка компания и имал връзки по цял свят. Разказва се и за голямата му любов с италианка, която впоследствие се върнала на Ботуша. Описва се още как бизнесменът се грижел за здравето си и ходел редовно на профилактични прегледи.

След публикациите телефонът на Калигари не спира да звъни. Той е изправен пред ситуацията да обяснява, че е жив, че не е разложен и че не е погребан. С него се свързват негови близки, познати и търговски партньори, както от България, така и от Италия. Калигари изпада в шок, тъй като се оказва в безумната ситуация да доказва, че е жив.

На 24 юни около полунощ кръвното налягане на Марио Калигари рязко се повишава до 200/110, той получава главоболие, започва да повръща, изтръпват му крайници и лицето от лявата страна. По-късно си прави медицинско изследване, което доказва, че е получил мозъчен инфаркт.

Той предприема действия по съдебен ред да защити правата си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл