Ципрас към Меркел: Ето, давам ти и сакото, вземи го!

По време на преговорите на лидерите от еврозоната в нощта между понеделник и неделя гръцкият премиер Алексис Ципрас в един момент не издържал и свалил сакото от себе си и се обърнал към германския канцлер Ангела Меркел с думите: И това ли искате да вземете?,

След това италианският премиер Матео Ренци призовал участниците: Ако сте решили да изгоните Гърция, бъдете отговорни и го кажете!

В един часа посред нощ разговорът се ожесточил до такава степен, че финансовият министър на Германия Волфганг Шойбле се обърнал към директора на Европейската централна банка Марио Драги с въпроса: "Да не би да смятате, че съм глупак". Тук обаче на Драги не оставало нищо друго освен да каже кратко: "Не".

Част от тези реплики са предадени от италианския премиер на местните медии, цитирани от БГНЕС.

Матео Ренци признава, че Алексис Ципрас пръв погазва референдума, но подчертава: Ситуацията е сложна. Европа е необходима, защото има много бойни полета - украинската криза, ислямският тероризъм, ядрената програма и преговорите с Иран, Либия... Средиземноморието гори, в Украйна се стреля, а ние тук преговаряме колко канала ще има гръцката обществена телевизия!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят