Борисов за уволнението на зам.-министър Маринова: Спала е пияна в бар, с какъв имидж ще отиде при бранша?

Премиерът Бойко Борисов коментира уволнението на заместник-министъра на туризма Надя Маринова и обоснова решението си с това, че е спала в бар. "Уволних я, защото спи пияна в бар. Така ми казаха. Какво да направя?, аргументира се министър-председателият и запита "с какъв имидж ще отиде при бранша?".

Относно насрочения за довечера протест срещу главния прокурор Сотир Цацаров, Борисов коментира, че има привилегията да не гледа телевизия и да не слуша, защото е емоционален. "Аз съм емоционален човек и ще изригна, защото знам много повече от всички останали", заяви премиерът, цитиран от БГНЕС.

"Търпението, добронамереността ми, на фона на съседна Гърция, стабилността и милиардите, които България придобива в момента за най-важните неща - екология, инфраструктура, конкурентоспособност, енергийна ефективност. Всичко това да го залагаме на някакви личностни конфликти ми се вижда глупаво, неправилно, ненужно и сякаш някой иска да спъне съдебната реформа, говорейки и коментирайки", каза премиерът.

Той коментира, че във времена когато бил поставен под натиск, партията му била под натиск, най-важните хора, включително и той, били разкарвани по прокуратурата, не си е си позволил да каже една лоша дума, заради институцията, наречена прокуратура. "Забранил съм и по линия на съда да се казва. Моля, всички да се върнат крачка назад, да успокоят нападките. Особено по тези 3 изключително важни неща за съдебната система, може да имаме не 160, а над 200 гласа. Ако се промени това да стане по-бързо производството за тези крадци е важно, защото излизат с висящо дело и отиват да крадат пак. Но разделянето на ВСС е изключително важно за съдебната система. Съдии да избират и контролират съдии, прокурори, да се събират, ако трябва един път в годината", заяви Борисов.

Той заяви, че с цялото си уважение, включително към партньорите, ако искат да се промени Конституцията, ако искат поне тези три много важни неща, които ще дръпнат напред и ще помогнат в съдебната система, нека да се обединят около тях като първа стъпка. "Това ще помогне и за сивия механизъм, това ще помогне и за Шенген и след това вече в по-нормална и спокойна обстановка да се съберат експертите и да движат закона напред. Това и на моя министър съм го препоръчал и снощи с Радан Кънев се видяхме, казал съм го същото и на него - да се опитаме малко да спрем с квалификациите, а да си придвижим реформата. Каузата да направим реформата и да се промени Конституцията и поне три неща да станат, не виждам кой би имал против да се случи. Тогава бихме могли да имаме голям консенсус", коментира премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини