Терористът от Страсбург е застрелян от полицията Укривал се е в склад на 4 км от Коледния базар

Емигрантката Роси е втората жена-финалист във „Фермата“

​Френското правителство оцеля при вот на недоверие

Турция извърши въздушни удари срещу бази на терористи в Северен Ирак

Нападение с хладно оръжие в столичния квартал „Христо Ботев“, ранени са три жени и дете Извършителят е 24-годишен мъж

ЕС удължи с шест месеца икономическите санкции срещу Русия

Токът за бита ще поскъпне с 10-15 на сто Заводите купуват само 10% от електроенергията си от борсата

Разбиха клетка на ИДИЛ, действала под прикритието на благотворителна организация

Кийт Ричардс спрял алкохола Музикантът става на 75 г.

КПКОНПИ извършва две проверки на министър Горанов – за корупция и конфликт на интереси

Препънаха закриването на Правителствена Патриотите „против”, искат решение на Коалиционен съвет

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 14 декември 2018

Джендърите атакуват

Антониу Гутериш съобщи, че страните в йеменския конфликт са се споразумели за примирие

Патриотите предлагат данъчни облекчения и при осиновяване

Ниски води струпват конвои по Дунава

Ниското ниво на Дунава струпа 16 конвоя с 92 секции и 8 самоходни шлепове в района на остров Белене по Дунава, съобщиха от РД „Морска администрация“. Фарватерът /плавателният път/ е стеснен при 1,90 м газене и екипажите се изчакват, като ограничават преминаването с по 2 претоварени секции. В критичния участък втори ден престоява заседнала румънска самоходка.

Корабоплаването не е спряно, но всички корабособственици са предупредени за опасните плитчини по реката. Във вторник водните стоежи при Русе са 115 /-10/ спрямо условната кота 0, уточниха от АППД. Прогнозите за следващите 2 дни са те да паднат до 114 /-1/ см. Най-ниското е нивото при Оряхово, където са измерени 110 см.

Най-критичен е районът край остров Милка. При ниски води се появяват общо 33 проблемни места от устието на река Тимок до Силистра, включително около островите Белене, Вардим, Батин, Косуй и Попина.

Общо 160 плаващи светещи буйове, 980 брегови знаци и 20 фара се подменят в българския участък на Дунава, уточниха от АППД. Съоръженията са по проект, финансиран с 3 488 507 лв. по ОП „Транспорт“ и от националния бюджет. Вече е внедрена система за мониторинг, която контролира и информира в реално време за местоположението и състоянието на новите знаци и фарове.

До момента са поставени 96 от общо 980 брегови знаци в района на Белене, до остров Батин и в акваторията на Русе. Сложени са още 19 брегови знаци от устието на река Тимок до Видин. Останалите ще се монтират до края на т.г.

До края на новия програмен период /2014-2020 г./ България и Румъния ще подновят съвместния проект за подобряване на навигацията по Дунава. Той включва най-тежките участъци, включително и в Долен Дунав до Браила. Двете страни са задължени да поддържат корабоплаването по чл. 4 от Белградската конвенция.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.