Фейсбук измамница върна част от откраднати дарения за болни деца

3150 лева са преведени по сметките на четири болни деца, след като миналата седмица се разрази скандалът с присвояването на над 10 000 лева дарения от администраторката на Facebook групата „Подарявам, давам от сърце” - 36-годишната пловдивчанка Златка Рангелова. Това съобщи пред Дарик един от активните членове на групата Илиана Николаева.

Според нея Златка е представила вчера вносни бележки за направени преводи по множество дарителски сметки от каузи за нуждаещи се от скъпо лечение в чужбина. „В момента се свързваме с всички родители на дечицата, за да разберем дали наистина има преводи от Златка по съответните банкови сметки”, каза Илиана Николаева.

Тя допълни, че до края на деня очаква всички средства да бъдат възстановени. Въпреки това Николаева е подала сигнал в прокуратурата срещу Златка Рангелова за измама в големи размери.

По време на акциите по събиране на средствата две от децата са умрели без парите да стигнат навреме до тях. Заради това майката на Але - едно от починалите деца, също е решена, че ще заведе дело срещу Златка.

Със случая се е заел адвокат Сава Гергинов, който ще защитава безвъзмездно излъганите дарители и родителите на болните деца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право