Израелският премиер Нетаняху: Сделката с Иран е историческа грешка за целия свят

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че ядрената сделка, сключена между големите сили и Иран, е "историческа грешка за целия свят."

"Във всяка област, в която трябваше да се попречи на Иран да има ядрен потенциал, имаше огромни компромиси", се казва в изявление на кабинета на премиера, съобщава РИА Новости.

"Иран продължава да бъде на път да се сдобие с ядрено оръжие. Много от ограниченията, които се смяташе, че ще го спрат, бяха отменени", коментира новината от Виена израелският премиер. По думите му Иран е ударил джакпот за стотици милиарди, които ще му позволят да продължи агресията и терора в региона и по света. Това е голяма историческа грешка", заяви Нетаняху, цитиран от БГНЕС.

Първите резултати от преговорите в Иран коментира и външният министър Ципи Хотовели, обвинявайки западните страни в капитулация пред Иран. "Това споразумение е историческо предаване на Запада пред злото, водено от Иран. Ирзаел се опита по всякакъв начин да попречи на приемането на подобно споразумение", коментира министърът в Туитър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят