2 деца спасени от пожара в жилищен вход в Русе

Две деца на 2 и 6 г. бяха спасени от внезапно избухнал пожар в Русе. Огънят е избухнал в 13,29 ч. във вторник в апартамент на четвъртия етаж в бл. "Ирина" в русенския кв. "Възраждане", съобщиха от полицията. Димът по междустълбищните площадки е паникьосал хората и се наложило да бъдат евакуирани.

Огънят е потушен за двайсетина минути от пристигналите 2 екипа с пожарни. От горящото жилище са били изведени момче и момиче, които заедно с 31-годишната им майка са откарани с линейка н местната болница. Децата са леко обгазени и са настанени под лекарско наблюдение в детското отделение.

Общо 15 живеещи по етажите са били изведени навън, като са използвани спасителни качулки към въздушните дихателни апарати. В МБАЛ- Русе е прегледан и обгазен полицай, участвал в евакуцията на хората. След медицински преглед той е освободен да се възстановява вкъщи. Жертви и тежко пострадали от обгазяване няма.

Пожарът е унищожил домашно имущество в една от стаите и във фоайето на горящия апартамента. Паднали са около 200 кв.м мазилка и са опушени към 500 квадрата стени в жилището и входа. Спасени са другите три стаи от апартамента и съседните жилища.

Причините за инцидента се изясняват. По първоначални данни пожарът е причинен от детска игра с огън.

Заради инцидента движението на автомобили по бул. "Цар Освободител" в крайдунавския град беше затруднено и се регулираше от полицейски мотопатрули.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони