Кметът на Калофер пострада лошо след челен удар, шофьорът - с опасност за живота

Кметът на Калофер Румен Стоянов пострада лошо във вторник по обяд при автомобилна катастрофа между лек автомобил "Мерцедес", в който той се возил на предната седалка, и товарен камион от същата марка в района на село Долна махала (община Хисаря).

Сблъсъкът станал в 12.10 часа на главния път Пловдив-Карлово. От челния удар с камиона колата е била силно смачкана и се наложило пристигналите на място пожарникари да режат тенекиите, за да извадят пътуващите в нея.

По-тежко е пострадал шофьорът на лекия автомобил "Мерцедес", който е откаран с линейка в Университетска болница "Свети Георги", откъдето уточниха, че 20-годишният водач дори е с опасност за живота. След приема в здравното заведение лекарите са установили, че младежът има черепно-мозъчна травма, фрактура на базата на черепа и мозъчен оток, гръдно-коремна травма, фрактура на едно ребро, частичен пневмоторакс, двустранна контузия на бял дроб, открити фрактури на дясното бедро и дясната предмишница и фрактура на лявото бедро.

В УМБАЛ "Свети Георги" е приет и кметът Румен Стоянов, който е със силни болки в гърдите, главата и едното коляно.

Шофьорът на камиона пък е само с фрактура на лявата предмишница и без опасност за живота.

Полицаи от РУ-Хисаря извършиха оглед на местопроизшествието с цел уточняване на причините и обстоятелствата на катастрофата. Според първоначална информация камионът внезапно е навлязал в лентата за насрещно движение заради моментна загуба на внимание и концентрация от шофьора му. Заради инцидента движението по главния път Пловдив-Карлово бе временно преустановено и пренасочено по обходен маршрут през Калояново-Хисаря-Михилци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини