Циркови лъвчета получиха приемни грижи в старозагорския зоопарк

Зоопаркът в Стара Загора се грижи временно за две циркови лъвчета. Братята Блеки и Жора вече радват посетителите в зоокъта, където са настанени в самостоятелно помещение с нужните размери за царствените животни. Те ще останат под липите до септември, когато трябва да отпътуват за резервата Шамуари в Южна Африка.

8-годишните лъвове са родени в Разград, след което са поели пътя на циркови артисти. Като малки братята лъвчета Джора и Блек са били част от традиционен цирк, който е пътувал из Източна Европа и Турция. Животните са участвали в представления до миналото лято.

Зоопаркът в Стара Загора временно полага грижи за двата нови лъва. Английската фондация "Борн фри" е поела издръжката на царствените животни и ще осигури пътуването им до резервата. Те се ангажирали да освободят последните циркови лъвове от клетките им.

"Блеки и Жора в момента се чувстват добре, спокойни са и вече се адаптираха, обясни доц. д-р Радослав Михайлов, директор на Зоопарка. "Борн фри" осигурява изхранването им, а старозагорската зооградина грижите, допълни още доц. Михайлов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл