Няма застрашени обекти на ЮНЕСКО в България

Оповестената от Коалиция „За да остане природа в България“ информация, че на сесията си в Бон ЮНЕСКО ще включи Пирин в списъка на застрашените обекти на Световното природно наследство е пълна фалшификация и не отговаря на истината, съобщи Форум "Природа".

На проведената 39-та сесия на ЮНЕСКО в Бон от 28 юни до 8 юли не е разглеждана темата за застрашени обекти на Световната организация в България, защото такива няма. Данни за нарушения на подписаната от страната ни Конвенция за опазване природното световно наследство също няма.

Преди няколко дни, след финала на 39-тата сесия на ЮНЕСКО, отново в Бон е проведена „Международна конференция за обектите на световното природно наследство и ролята на гражданското общество”. Тази конференция няма нищо общо с ЮНЕСКО. На тази сбирка на неправителствени зелени организации участие е взел съпредседателят на партия Зелените, активистът на коалицията „За да остане природа в България” и служител на Българо-швейцарската програма „Биоразнообазие”, Петко Цветков.

Изнесеният от него доклад на конференцията по изключително злепоставящ начин представя страната ни, държавните институции и цялата туристическа и спортна проблематика. Цитирани са неверни примери и данни, което лесно може да бъде доказано. Българските зелени, които постоянно клеветят страната ни пред Европа и Брюксел, са основните бенефициенти на европейски пари в областта на екологията.

Това е тяхна изпитана схема и начин на действие, през чужбина да притискат Министерство на околната среда и водите, за да им отпуска непрекъснато пари и да включва техни представители при разпределението им.

С мълчанието си и липсата на реакция срещу провокациите и манипулациите на зелени организации Министерство на околна среда и водите става съучастник в дескридитирането на страната ни. А трябва ясно и категорично да отговори на тиражираните лъжи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини