На 16 ноември 2018 г. да почерпят

Тереза Мей: Вярвам, че курсът, която съм поела, е правилният за нашата страна

Митко от „Фермата“ разказа шокиращи детайли за мутренското си минало

Цветан Цветанов: Системната политическа атака на БСП към нас е изградена с фалшиви новини

Технология запазва косата при химиотерапия Лекувани са над 100 000 пациенти в 35 различни държави

Родители алармират: Охранител на училищен автобус обижда и бие деца

САЩ може да изгубят война срещу Русия Иран и КНДР са новите заплахи

Свалят цените на горивата с нови мерки Фирмите от сектора ще продължат да работят с минимална печалба

Бутонът за бдителност във влака-убиец на Хитрино бил включен

Тайните на ръката – хиромантия Купи утре заедно с „Труд“ само за 14.90 лв. уникалната книга

Премиерите Борисов и Ципрас дискутираха проекти в секторите транспорт и енергетика

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 16 ноември 2018

До 5 г. затвор за тормоз вкъщи И роза върху колата можела да доведе до убийство или самоубийство

Петър Иванов: Проблемът на американския бизнес е, че той идва в Европа през дружества в Холандия или в Ирландия

Самоубиец скочи от виадукт „Бебреш”

Няма застрашени обекти на ЮНЕСКО в България

Оповестената от Коалиция „За да остане природа в България“ информация, че на сесията си в Бон ЮНЕСКО ще включи Пирин в списъка на застрашените обекти на Световното природно наследство е пълна фалшификация и не отговаря на истината, съобщи Форум „Природа“.

На проведената 39-та сесия на ЮНЕСКО в Бон от 28 юни до 8 юли не е разглеждана темата за застрашени обекти на Световната организация в България, защото такива няма. Данни за нарушения на подписаната от страната ни Конвенция за опазване природното световно наследство също няма.

Преди няколко дни, след финала на 39-тата сесия на ЮНЕСКО, отново в Бон е проведена „Международна конференция за обектите на световното природно наследство и ролята на гражданското общество”. Тази конференция няма нищо общо с ЮНЕСКО. На тази сбирка на неправителствени зелени организации участие е взел съпредседателят на партия Зелените, активистът на коалицията „За да остане природа в България” и служител на Българо-швейцарската програма „Биоразнообазие”, Петко Цветков.

Изнесеният от него доклад на конференцията по изключително злепоставящ начин представя страната ни, държавните институции и цялата туристическа и спортна проблематика. Цитирани са неверни примери и данни, което лесно може да бъде доказано. Българските зелени, които постоянно клеветят страната ни пред Европа и Брюксел, са основните бенефициенти на европейски пари в областта на екологията.

Това е тяхна изпитана схема и начин на действие, през чужбина да притискат Министерство на околната среда и водите, за да им отпуска непрекъснато пари и да включва техни представители при разпределението им.

С мълчанието си и липсата на реакция срещу провокациите и манипулациите на зелени организации Министерство на околна среда и водите става съучастник в дескридитирането на страната ни. А трябва ясно и категорично да отговори на тиражираните лъжи.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.