Прокуратурата в САЩ поиска 18 месеца затвор за руската шпионка Мария Бутина

Празнуваме Лазаровден

Посвещават хореография на Сашо Костов?

Април обещава голове във Вечното дерби

5 коктейла, които помагат в борбата с килограмите

Чернодробни проблеми мъчат всеки трети 60% рядко или никога не са се изследвали

Военнослужещи унищожиха невзривена гранатa, намерена в Благоевград

Къде е „Метростанция „Любов”

МВнР отправи предупреждение към българите в Северна Ирландия

Камарата на строителите призова Елена Йончева да докаже обвиненията си с конкретни факти

Румен Радев: Жалките опити да бъда въвлечен в имотните далавери на властта само ме амбицират

Раздор в управляващата коалиция в Италия Крайнодясната „Лига” заплашвала да свали правителството заради корупционен скандал

Австрийските власти поискаха компенсации от „Фолксваген“

Два ключа ще пазят офертите в онлайн обществените поръчки Системата стартира от 1 ноември

Министър Вълчев: Едно от най-значимите ни предизвикателства е включването на всяко дете в образованието

Няма застрашени обекти на ЮНЕСКО в България

Оповестената от Коалиция „За да остане природа в България“ информация, че на сесията си в Бон ЮНЕСКО ще включи Пирин в списъка на застрашените обекти на Световното природно наследство е пълна фалшификация и не отговаря на истината, съобщи Форум „Природа“.

На проведената 39-та сесия на ЮНЕСКО в Бон от 28 юни до 8 юли не е разглеждана темата за застрашени обекти на Световната организация в България, защото такива няма. Данни за нарушения на подписаната от страната ни Конвенция за опазване природното световно наследство също няма.

Преди няколко дни, след финала на 39-тата сесия на ЮНЕСКО, отново в Бон е проведена „Международна конференция за обектите на световното природно наследство и ролята на гражданското общество”. Тази конференция няма нищо общо с ЮНЕСКО. На тази сбирка на неправителствени зелени организации участие е взел съпредседателят на партия Зелените, активистът на коалицията „За да остане природа в България” и служител на Българо-швейцарската програма „Биоразнообазие”, Петко Цветков.

Изнесеният от него доклад на конференцията по изключително злепоставящ начин представя страната ни, държавните институции и цялата туристическа и спортна проблематика. Цитирани са неверни примери и данни, което лесно може да бъде доказано. Българските зелени, които постоянно клеветят страната ни пред Европа и Брюксел, са основните бенефициенти на европейски пари в областта на екологията.

Това е тяхна изпитана схема и начин на действие, през чужбина да притискат Министерство на околната среда и водите, за да им отпуска непрекъснато пари и да включва техни представители при разпределението им.

С мълчанието си и липсата на реакция срещу провокациите и манипулациите на зелени организации Министерство на околна среда и водите става съучастник в дескридитирането на страната ни. А трябва ясно и категорично да отговори на тиражираните лъжи.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.