Последните останали в „Нотр Дам“ картини ще бъдат пренесени за реставрация и съхранение в Лувъра

В Сандански продават стоки-менте, полицията атакува търговски обекти

Поставиха началото на „Пролетен фестивал за съвременното изкуство“ с изложбата „Стаички“

Полиция блокира част от центъра на София заради вечното дерби в събота

Старозагорци ще посрещнат тържествено Благодатния огън от Ейрусалим

Масло от кило марихуана по 1500 лв. спринцовката продавала разбитата наркогрупа от Варна

По-високи наказания за разрушители на дюни По-сурови мерки и за нападателите над медици, пробационни служители и по хулигански подбуди

Дневен център подреди великденска изложба базар в Монтана

Двама мъже са задържани за производство на наркотици в Плевенско и Врачанско

Илияна Йотова разговаря с чуждестранни студенти от български произход в Пловдив

Дават на съд бабаит, убил мъж на улица във Вършец

Прокурори отчитат скок на актовете за данъчни престъпления и наркотици

13 задържани за разпространение на дрога при спецакция във Варна

Прокуратурата: Материалите за Бенчо Бенчев се превеждат Очаква се до края на май разследването да приключи с прецизирани обвинения

Лавров: САЩ се намесват по безцеремонен начин в проекта за „Северен поток 2“

Върховният касационен съд прати подкупен прокурор за 3 години в затвора

Върховният касационен съд (ВКС) осъди бившия прокурор от Районна прокуратура – Шумен Румен Пенев на 3 години ефективно наказание лишаване от свобода за поискан и получен от него подкуп. Това съобщиха пресцентъра на Върховния касационен съд за „Фокус“. С настоящото решение ВКС измени присъдата постановена от Софийски апелативен съд, с което е намалил размера на наказанието лишаване от свобода, наложено от първоинстанционния съд от 3 години и 6 месеца на 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок.

Настоящето решение е трето по ред след като с две предходни свои решения ВКС върна делото на Софийски апелативен съд за ново разглеждане само в частта относно размера и начина на изтърпяване на наказанието. Това е първият случай на осъден магистрат за корупция.

Прокурор Румен Пенев беше арестуван в центъра на Шумен с белязани пари. В обвинителния акт, държавното обвинение твърди, че през октомври 2011 година Пенев е поискал подкуп в размер на 25 000 лева от адвокат Найден Николов. Срещу адвоката е образувано производство за извършена документна измама. Именно във връзка с делото, адвокатът се свързал с прокурор Пенев, който му поискал подкуп, като исканата първоначална сума била в размер на 25 000 лева, но в последствие поисканата сума е била 21 000 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.