Българка стана невинна жертва при брутална стрелба в Лондон, борят се за живота й

Българка стана невинна жертва при стрелба в Северен Лондон. 51-годишната Соня Генчева е настанена в болница в британската столица със сериозна опасност за живота. За това съобщи дъщеря й Мая пред „Лондон ивнинг стандард”.

Неизвестен мъж е открил стрелба на ул. „Лордшип лейн“ в северен Лондон. При стрелбата е загинал Ердоган Гюзел - собственикът на пекарна, намираща се на улицата. Нападението е станало в петък привечер.

Соня Генчева пристигнала на Острова от България едва преди месец. Тя се прибирала към дома си от магазина, когато била ударена от два куршума – в ръката и в хълбока. Полицията потвърди, че тя е пострадала съвсем случайно при нападението, също както и 42-годишния Ердоган Гюзел, който починал след изстрел в гръдния кош.

Соня дошла в Лондон, за да бъде със съпруга си Николай и дъщеря си Мая. Тя се лекува в кралската болница на Лондон. 34-годишната Мая е била заедно с майка си по време на стрелбата в петък. „Майка ми е добър човек. Тя дойде в Лондон, за да си търси работа като чистачка, и ето какво ни се случи. Бяхме вече почти стигнали до вкъщи и имахме прекрасен ден”, каза тя пред британските медии.

„Майка ми обичаше Лондон и чакаше с нетърпение новия си живот тук. Съсипани сме. Тъкмо бяхме пазарували в „Ууд Грийн”, когато чух изстрелите. Майка ми беше до мен и видях как пада на земята”, разказа още Мая. „Беше ужасно, имаше много кръв, уплаших се от най-лошото и се наведох да й помогна. Други хора също се опитаха да помогнат, а аз не можех да повярвам какво се случва”, добавя тя.

„Майка ми е много зле, още не е в състояние да говори. Съжалявам за човека, който е починал, толкова е тъжно”, казва Мая. Майка й и Гюзел не са се познавали.

Тъжна ирония има във факта, че Ердоган Гюзел, който е баща на две деца, е предупреждавал, че нещо подобно може да се случи в квартала, след като миналия месец собственик на друг търговски обект е бил нападнат с оръжие. Той казвал, че ако нещо не се промени, съвсем скоро някой невинен ще загине за нищо.

Причината за нападението все още не е известна. Извършителите се издирват. Според някои свидетели, извършителите си били няколко. Те се показали през прозореца на автомобил и открили безразборна стрелба. Гърмежите били силни и отеквали около 30-40 секунди. В квартала живеят доста имигранти както от Източна Европа, така и мюсюлмани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят