Международен конкурс избира най-добрата концепция за нов градски център на Велико Търново

Съдят мъж от Разлог за подправяне на лотариен билет

Стоян Александров дал 61 кредита като физическо лице и 14 през фирми Общ размер: 541 000 лв., 1 693 160 долара и 3 738 600 евро; 1 006 400 лв. и 9 955 579.88 евро

70-годишен намушка трима бежанци в Германия

Шест Златни ритони на ВИНАРИЯ 2018

“Левски” предлага работа на красавици

Варна е декор във финала на “Привличане”

Миланов и ЦСКА напред в Лига Европа

Треньорът на „Рома към играчите: Исках половината да ви сменя

Мъри готов да напусне „Астана“

Бившият шеф на Общинска банка Александър Чакалски временно оглави „Топлофикация София“

Теменужка Петкова: Темата българската страна да бъде купувач на ЧЕЗ не стои на дневен ред

Цар Симеон II прие в двореца “Врана” бившия премиер на Македония проф. Владо Бучковски

Разкриха подпалвач, изпепелил „Лада” на съсед в монтанско село

100 000 лева гаранция за бившия финансов министър Стоян Александров

Учениците, изоставени от туроператор в Испания, настанени в хотел за алкохолен туризъм

Хотел, рекламиран като място за алкохолен туризъм, приютил втората вечер децата от Националната финансово-търговска гимназия в София по време на кошмарната им екскурзия в Испания. Тази нощ деца и учители стъпиха на родна почва.

“Това беше хотел в Лорет де Мар, област Каталуния. Пред стаята на г-жа Евгениева бе спал клошар. А по пътеките имаше строшени стъкла, въртяха се дори хора, които не изглеждаха добре физически и умствено”, разказаха децата пред камерата на bTV. Преподавателите им допълниха ,че ако не са били шофьорите от транспортната фирма, те още щели да стоят в странство. Водачите лично дали сумите, необходими за плащане на нощувките.

” Видяхме хотела. Това, според нашите схващания не беше дори и една звезда. Оказа се, че картите ни са блокирани и нямаме достъп до стaите си. А едно от децата пиеше животоспасяващи лекарства. И то, милото, се разплака, че е може да си вземе хапчетата. Почнахме един совалки между рецепцията и автобуса. И накрая точно шофьорите дадоха пари и платихме нощувките”, каза пред камерите една от учителките.

След 10 дни притеснения и много изхабени нерви 30-те деца, които се оказаха без покрив над главите си на хиляди километри от родителите си, вече са в България. Късно снощи учениците от Финансово – стопанската гимназия пристигнаха благополучно от Испания. Децата за малко да се окажат без хотел, тъй като туроператорът не беше осигурил нощувките им, отбелязва Нова ТВ.

Родителите на учениците преди няколко дни се опитаха да потърсят правата си и подслон за своите деца. Въпреки че пътуването за всяко едно от децата струвало 1000 лева. След намесата на Комисията за защита на потребителя, собственичката на туристическата фирма Ирена Стоянова направи резервации за всички нощувките на децата. Така след много емоции успяха да довършват екскурзията си и стигнаха до родителите си.

“Преживяхме голям стрес всички”, споделя ученичката Анна-Мария.

Но всяка една от нощувките се оказва изпитание и истински кошмар както за децата, така и за техните учителки. В очите на децата героите на това пътуване се оказват не само техните учителки, но и шофьорите на автобуса, които плащат за една от нощувките. А родителите са категорични, че ще си търсят правата в съда.

С този туроператор проблеми е имало и преди. Почти всяко нарушение обаче, в което властите ги хващат, фирмите обжалват в съда. А когато Темида се бави, бави се и отнемането на лиценза.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете