9 души са задържани за стрелбата, при която българка бе тежко ранена в Лондон

Девет души са задържани във връзка със стрелба от движещ се автомобил в Лондон, при която българка беше ранена тежко, а един турчин е убит. Двамата били случайно на мястото, където е открита стрелбата в Северен Лондон, съобщава „Лондон ивнинг стандард”.

На летище „Гетуик” са задържани 6 души – мъж, три жени и две момчета на по 16 години. В Хорнси са задържани още трима мъже, на възраст 55, 26 и 23 години. Всички са в ареста.

Припомняме, че в кв. „Ууд Грийн” в Лондон 51-годишната Соня Генчева и дъщеря й Мая се прибирали към вкъщи след пазар. Тогава внезапно проехтели изстрели и Соня била простреляна в ръката и в хълбока. По думите на дъщеря й, тя се свлякла на земята, цялата обляна в кръв, и Мая си помислила, че ще умре. Случайни хора им се притекли на помощ и с хеликоптер Соня била откарана в болница. Състоянието й, обаче, е много тежко.

Турчинът Ердоган Гюзел, който е собственик на пекарната, пред която е открита стрелбата, е убит с един куршум в гърдите. Според полицията, и той и българката били случайно на мястото на инцидента и нападението не е било насочено срещу тях.

Полицията разследва случая като гангстерска война.от там увериха, че разследването се движи бързо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят