Фотомодел и мъжът й се оплакват от побой от пияни съседи, те ги обвиняват в същото

Младо семейството се оплаква, че е било пребито от пияни съседи посред бял ден пред дома им в центъра на Варна. Жената е била душена и удряна по цялото тяло, а няколко души са налагали съпруга й, твърдят Гълъбина Лилова и Тодор Вълчанов в своите жалби, информира "Дарик".

Един от визираните в тях побойници обаче също е подал жалба в полицията, в която посочва, че той е станал жертва на побой от страна на семейството. Причината за съседския скандал е стар имотен спор, който ескалирал преди седмица. За да изложи своята версия за него, пострадалата Гълъбина потърси "Дарик".

На 6 юли около 17:30 ч. 28-годишната жена и съпругът й Тодор (27 г.) се прибират в жилището си на ул. „Геоги Живков“. То се намира в кооперация, в която съсобственици са бащата на мъжа и негова възрастна родственица. Отношенията помежду им обаче са обтегнати от дълго време заради съдебни дела, които водят помежду си. Зетят на възрастната жена, когото условно ще наречем Стоян (името е умишлено променено – б.ред.), брат му и още около 7-8 души на възраст между 40 и 50 години, се намират във вътрешния двор на кооперацията.

„Стоян и други съседи от улицата още от сутринта бяха седнали там и пиеха алкохол. Минахме покрай тях, без да им обръщаме внимание. Стоян се обърна към мъжа ми с думите „Тодоре, ела тук веднага“, а той му отговори „Тодор за теб го няма“. Аз също се намесих и казах, че не желаем да разговаряме с тях. Стоян се ядоса и хвърли бутилка от мента, която ме уцели. После тръгна към мен с викове „Ще ви убия! Ще ви запаля живи! Ще ви вкарам в ковчези!“. Удари ме с юмрук в корема, а съпругът ми го издърпа. Тогава останали мъже хванаха Тодор и започнаха да го удрят – един го държи, а втори го удря. Нанесоха му много удари в гръдния кош и в корема и той падна. Тогава четвърти господин ме хвана за гърлото и започна да ме стиска. Когато вече се задушавах, ме пусна и започна да ми нанася удари с юмруци в гръдния кош и в корема. Накрая ме ритна в крака и аз също се озовах на земята“, разказва своята версия Гълъбина. По нейните думи в побоя активно са участвали около четирима души от компанията, а останалите са гледали безучастно. Сред тях е била и дъщерята на Стоян, която е викала „Умрете, умрете“, докато съпрузите са лежали на земята.

Гълъбина успява да се обади на телефон 112, за да повика линейка и полиция. Съпрузите са откарани за преглед в болница, след което отиват в Първо районно управление, за да подадат жалби. Там се оказва, че срещу тях вече има подадена жалба от Стоян.

„В полицията ни казаха, че в нея пише как със съпруга ми сме се спънали по стълбите и сме паднали, което звучи абсурдно, имайки предвид следите от нокти по шията ми заради душенето“, допълва Гълъбина, която е фотомодел и заради получените наранявания е отменила свои ангажименти. В медицинското удостоверение, което си е извадила след инцидента, е записано, че е получила контузия на гръкляна, кръвонасянания по главата, ръката и крака, както и ожулвания по шията и гръдния кош. Съпругът й Тодор има сходни травми.

По случая е образувана проверка, която трябва да приключи в срок, съобщиха за Дарик от полицията. Оттам допълниха, че съседите взаимно се обвиняват в нанесени побои, а след инцидента на 6 юли никой не е бил арестуван.

Гълъбина и Тодор са подали жалби до прокуратурата, настоявайки срещу Стоян и брат му да бъдат образувани досъдебни производства за отправени закани за убийство и за блудствени действия, както и за нанасяне на телесни повреди. Семейството настоява на лицата да им бъде забранено да се доближават до тях.

„Много ме е страх, защото понякога се налага да се прибирам по тъмно, а те още са в двора. Още повече, че този случай беше през деня. Искам да живея спокойно. Вариантът да отида да живея на друго място заради страха не мисля, че е решение, защото ако всички бягахме от насилниците си, никой няма да си получи заслуженото. Въпреки страха мисля да продължа да си търся правата“, завършва разказа си Гълъбина.



Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони