Смолянчанка навърши 102 години

102 години навърши смолянчанката Рада Дариткова. На торта със завидната бройка свещички, днес тя събра роднини и приятели за рождения си ден. Този път обаче партито е в столицата при дъщеря й Руска Делирадева, с която до преди две години столетницата се чуваше основно по скайпа чак от Абу Даби. „ Най-оригиналният букет, който майка ми получи за рождения си ден беше със 102 цветчета, разказа Руска. Макар и дълголетница, баба Рада е суетна и полага грижи за външния си вид. В кокетството и дамския шик я подкрепял и съпругът й, с когото се взели когато била на 26 г. Още след сватбата той показал стил и заръчал на шивачите да й разкроят пеньоари от три вида кадифе, съобщава haskovo.net

„Тя е нашата принцеса”, не без основание казват роднините и приятелите на дамата на 102 лазарника. Играе табла, цени мастиката и вишновката, които с удоволствие си пийвала до скоро.

Философията за дълголетието събира в простата формула-лесна за изричане и не толкова за следване, и то цял век: „Човек трябва да има добро сърце, тогава ще е добре. Сигурно Бог ме обича, затова ме дари с дълъг живот”, казва столетницата, която се радва на четири внуци и три правнуци, за които е сътворила шедьоври на една кука, докато спре с финия занаят преди три години.

Каквато и да е рецептата за здравословно дълголетие, родопчанката не се отказва от сладкиши и шоколад, завърта родопска баница и качамак с много масло. На трапезата често слага пъстърва и мед, но за ежедневното си менюто залага на прясното мляко, супите и попарата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.