Хасан и Ибрахим дисквалифицирани от конкурс в Щатите

Близнаците пианисти от Шумен Хасан и Ибрахим Игнатови са дисквалифицирани от музикалното състезание "Американ протеже", съобщава в. "Монитор".

Това се е случило чрез писмо, изпратено от организационния комитет на конкурса, а причината е, че са били нарушени строгите правила на концертния комплекс в Ню Йорк "Карнеги хол". Острото писмо е предизвикано от бащата на 11-годишните момчета - Денис Игнатов, който въпреки наложена забрана, заснел и качил в Youtube три клипа с изпълнения от залата. През пролетта близнаците си поделиха първото място в известния американски конкурс, а за да отидат в Америка, правителството им даде 20 000 долара.

"Скъпи Ибрахим Игнатов и Хасан Игнатов, получихме много имейли от родителите на други участници, изясняващи, че вашите родители или гости са правили видеозаписи и са ги качили в YouTube. Ние очакваме участниците да са прочели ръководството за рецитала и да са осъзнали, че „Карнеги хол” е икона за музикантите, като музей със собствени традиции. Очакваме участниците да покажат своето най-добро поведение и респект към правилата на залата и ограниченията", се казва в писмото от организаторите. В него те настояват за премахването на клиповете от мрежата.

"Американ протеже" ще дисквалифицира близнаците заради наглостта и липсата на култура на бащата. А бяха тръгнали да прославят България, нали заради това правителството им подари сумата от 20 хиляди долара", коментира във Фейсбук Дора Пенева-Вилчек - доскорошен мениджър на талантливите момчета. Още през април тя е запознала цялото семейство с правилата на "Карнеги хол", където изрично е упоменато, че не може да се снима нито сцената, нито в бекстейджа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят