Втори свидетел срещу Баретата се отметна в спецсъда

Втори свидетел се отрече от показанията си по делото срещу наркогрупата на Златомир Иванов-Златко Баретата в спецсъда. Вчера Радослав Вангелов обвини, че маскирани полицаи от ГДБОП си съчинили разпита му, били го и му пускали ток.

Пред разследващите Вангелов, който е бизнес партньор на съпроцесника на Златко Баретата - Ивайло Борисов-Ториното, го определил като „силен играч“ на наркопазара по морето. Допълнил също, че Ториното имал контакти с разстреляния през 2005 г. бос на ВИС-2 Георги Илиев. Добавил и че след стрелбата по Баретата през 2013 г. пред Съдебната палата в София Ториното въздъхнал: “Стреляха по нашия”. Заради опита за покушение вчера Баретата дойде със засилена охрана.

Вчера Вангелов отрече тези показания. И възкликна: “Това не съм го казвал никога и са абсолютни глупости на маскираните полицаи. Те писаха тези показания.” След което допълни: “По време на разпита в ГДБОП ми пускаха ток, имаше жици около мен и дори ме биха.”

Освен за наркоразпространение Баретата е обвинен и за кражба на бронирания “Мерцедес Е500”, с който се е движил в деня на стрелбата срещу него. Колата била на Иван Колев. На предното заседание Колев заяви пред съда, че е дал съвсем доброволно автомобила си на Баретата. Пред разследващите по-рано заявил точно обратното.

Срещу Баретата има и друго висящо дело по обвинение, че е бил бос на банда за наркоразпространение, по което е осъден на 6 г. и половина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право