Пиян 17-годишен младеж открадна камион

Земетресения със сила над 4 по Рихтер край гръцките острови Закинтос и Крит

Кметът на старата столица и посланикът на Англия обсъдиха АМ Велко Търново-Русе

Дуа Липа и Стормзи взеха по два приза БРИТ

Възрастен мъж е намерен убит в столичния квартал “Люлин” Задържани са дъщеря му и съпругът й

Цвета Караянчева: Дали БСП няма да поискат и диктатура на пролетариата

Днес времето ще бъде облачно, ще има превалявания от дъжд

Депутати пред “Труд”: Конфликт на интереси прозира в скандала с НЗОК

Българин спечелил милиони от Spotify – чрез законна измама

Александър Вучич: Сърбия върви по европейския път, но ще продължи да изгражда добри отношения с Русия

Жители на Брегово протестират срещу преминаването на камиони с опасен товар

Стачка в “Ер Франс”, отменени са половината полети на далечни разстояния

44 души загинаха, след като автобус падна в 200-метрова пропаст в Перу

Над 20 са последващите трусове след земетресението в Пловдивско Усетено е най-много в Пловдив, Първомай и Пазарджик, но също в София и Благоевград

Взривно устройство е хрърлено пред американското посолство в Черна гора, извършителят се е самоубил

В Македония открийте незабравимо място за почивка, душевен мир и спокойствие и бъдете част от приказката за една уникална култура

Македония е чудесна земя, която постоянно ти предоставя възможността на всяка крачка да се докоснеш до времето – да видиш миналото, да почувстваш бъдещето. Пътищата на различни култури и цивилизации са се пресичали тъкмо на тези земи и всяка от тях е оставила свой постоянен белег и огромни придобивки, което прави тази страна люлка на културата.

На тази територия са съществували няколко скрипторни центрове, а Св.св.Кирил и Методий през 855 г. са създали глаголицата, след която се развива кирилицата, която днес е една от най-употребяваните писмености на територията на Европа. Св.Климент, ученик на Светите братя Кирил и Методий, създал първия славянски университет през 886 г. в Охрид. Тъкмо този университет се смята за най-старият на територията на Европа.

В центъра на Скопие през 2009 г. е издигната Спомен – къщата на Майка Тереза, по повод 100- годишнината от нейното раждане. На същото място по-рано се е намирала католическата черква “Пресвято сърце Исусово”, която е била унищожена по време на заметресението от 1963 г. и в която била кръстена Агнеса Гонджа Бояджиу. В съзвучие в настоящия обект се намират изложбено пространство, капела и амфитеатър. Пред спомен – къщата се намира монументалната скулптура на една от най- хуманните жени в света, единственият носител на Нобеловата награда, родена в Македония, а интериорът, в който ще попаднете, ще Ви подсети за нейните думи: “Нека винаги съвместно да се посрещаме с усмивка, понеже усмивката е начало на любовта.”
Още преди хиляди години, жителите на тези пространства наблюдавали небесните тела. Доказателство за това е мегалитната обсерватория Кокино, която произхожда от 1800 г. пр.н.е. ,от ранният период на бронза и която се намира на планинския връх, известен като Татичев Камък. Тук праисторическите жители изпълнявали древни ритуали и обреди, на това място са наблюдавали циклите на Слънцето и на Луната и са измервали времето. Тази обсерватория намери заслуженото си място в списъка от най-значимите стари обсерватории в света от страна на НАСА, която постави Кокино на високото четвърто място.

Красотите, които ще видите в Македония, еднакво ще Ви възхитят,
както и ще ви накарат да усетите невидимото, което само тук ще можете да почувствате.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете