Шофьор без книжка излетя в градинка пред блок след катастрофа

Неправоспособен 21-годишен водач на „Тойота“ стана причина за катастрофа в района на КАТ – Варна. Младежът се движел по бул. „Януш Хуниади“, като на светофара преминал на червен забранителен сигнал. Точно в този момент през кръстовището в посока центъра преминал „Ситроен“, съобщава „Петел”.

Двете коли се сблъскали. При удара втората кола, управлявана от 37-годишен мъж, изхвърчала в близките зелени площи. Сигналът за произшествието е постъпил в 10.45 ч. На място веднага е повикана линейка. При пристигането на лекарите е установено, че и двамата водачи са пострадали, но и двамата са били в съзнание и контактни.

Мъжете са с наранявания по краката. Отведени са в Спешен център за преглед и оказване на помощ. Гледката на местопроизшествието е наистина плашеща, установи на място екип на „Петел“. Там още можеше да се види „Тойота“-та, която е излетяла от пътя. Колата минала е през тротоара и се е спряла буквално на метри от входа на блок до кръстовището на КАТ. Само късметът е помогнал да няма повече пострадали.

Пред входа има добре поддържана градинка с пейки, на която обичат да сядат възрастните обитатели на входа. В него живеят и деца, които с почуда гледаха от площадките на стълбите какво можеше да ги сполети, ако в този момент бяха излезли да си играят пред блока. Обитателите на кооперацията изглеждаха доста стреснати от гледката. Изцяло разбитата предница на колата пък говори достатъчно за силата на удара.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони