Постоянен арест за десет извършители на тежки умишлени престъпления в Търновско

Обирджия заплашва в магазин: “Парите, или ще ви заколя” Заподозреният е заловен, плячката му е само 270 лв.

Рецидивист с 12 присъди ограби ученик

Показват инкриминираните през соца издания на Райко Алексиев

Задържани са трима за грабежи в Пазарджик и Пловдив

Немската окупация на Франция пристига в българския ефир

Генномодифицираната царевица е полезна

Тежка катастрофа с пострадали на пътя Велико Търново – Русе Затруднено е движението при село Самоводене

Започна сезонът на санирането (СНИМКИ)

Комшия облече нощницата на съседа и легна в леглото му

Освободиха майката на близнаците, баба им поискала да ги гледа

Деветнайсет деца пострадаха при катастрофа с училищен автобус в Германия

Бойко Борисов: Предоставихме на Саудитска Арабия предложения за инвестиционни проекти (СНИМКИ) Премиерът се срещна с министъра на външните работи на Кралството Адел Бин Ахмед Ал-Джубейр

Заработи първият паркинг автомат във Велико Търново Стоманените устройства черпят енергия от светлината и са на пет езика

Осъдиха църковен настоятел, присвоил близо 1000 лв. Парите били от рента на църковни земи

“Фортекс” ще произвежда и лекарства

Стартира с такива за простуда и грип, до края на годината ще има 10 продукта.

“Фортекс нутрасютикалс”, който е лидер в производството на хранителни добавки в страната, разширява дейността и започва производство на лекарствени продукти. Това съобщи изпълнителният директор на компанията Георги Филипов във вторник при официалното представяне на производствената база на фирмата в столичния кв. “Суходол”.

Компанията получила разрешително от Изпълнителната агенция по лекарствата за производство на лекарствени продукти, обяви Филипов. До момента “Фортекс” инвестирала 5 млн. лв. за изграждане и модернизация на производствената си база. В завода имало изградени чисти помещения, химичнаимикробиологична лаборатория, както и специални помещения за производство на хранителни добавки и твърди лекарствени форми, които били съобразени с всички фармацевтични стандарти.

Първият препарат, с който ще стартира фармацевтичното производство, е за бързо облекчаване на симптомите на простуда и грип, заболявания на горните дихателни пътища, алергичен ринит и ринофарингити. Продуктът щял да се отпуска без лекарско предписание и е със запазеното търговско наименование “Флурапид”. Други направления, в които “Фортекс” ще произвежда лекарства са ендокринология, горни дихателни пътища, както и болкоуспокояващи препарати. До края на годината компанията планира да има регистрирани 10 лекарствени продукта. Фирмата е специализирана в къси серии, което позволява производство на малки партиди от препаратите, а от такива се интересуват малки чужди контрагенти, каза Иван Стефанов, мениджър“Бизнес развитие”. От компанията планират изграждането на нова производствена база до края на годината, така че да се раздели производството на лекарства и хранителни добавки. “Фортекс” има близо 20-годишен опит в производството на натурални продукти за здраве в областта на хранителните добавки и здравната козметика. Компанията изнася продукцията си в над 15 страни от Европа и Азия и предлага над 100 продукта в портфолиото. Годишният оборот на фирмата е близо 8 млн. лева. Капацитетът на производствените мощности е за над 2,5 млн. опаковки годишно, като 40 процента са за износ. Компанията работи също със Сърбия, Македония, Турция, Азербайджан, Киргизстан, Русия и други.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете