Излъчват шоуто "Звук и светлина" след всеки оперен спектакъл на Царевец

Шоуто "Звук и светлина" на крепостта Царевец във Велико Търново ще бъде излъчвано след всеки спектакъл от предстоящия Летен оперен фестивал "Сцена на вековете" на историческия хълм. Публиката на културния форум, всички гости и жители на старата столица ще могат да видят аудио-визуалния спектакъл на 24, 25 и 31 юли и на 1 август.

Програмата "Царевград Търнов - Звук и светлина" може да се наблюдава от площад "Цар Асен I " пред Архитектурно-музеен резерват "Царевец". Първата българска историческа опера в четири действия "Борислав" на маестро Георги Атанасов и шедьовъра на руската класика, операта "Борис Годунов" от Модест Мусоргски са в афиша на "Сцена на вековете-2015". Зрелищните постановки ще са под звездите край останките на Царския дворец на крепостта.

Софийската опера и балет ще направи и две балетни вечери в Летния театър в парк "Марно поле". За 28 юли е насрочен балетът "Зорба гъркът" по Микис Теодоракис, а на 29 юли са балетите "Кармен" и "Рапсодия в синьо" по музика на Бизе-Шчедрин и Джордж Гершуин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони