Румен Петков: Този формат на управление няма да издържи

Чайковски е насилен да изпие чаша с отрова Платонична връзка с аристократка позволява на композитора да живее охолно

20 хил. лв. откраднаха от каса на хотел в Сапарева баня

Учителка постави световен рекорд за правене на глинени купички

Изправят на съд двама извършители на данъчно престъпление Щетите за държавната хазна са за близо половин милион лева

Тръгва нова процедура за избор на шеф на СГС

Изпращат пенсиите след 8-ми май

Предупредиха евреите в Германия да не ходят с кипа

Пожар изпепели гаражи и офис на ДПС в родното село на Карадайъ

Вижте някои от обясненията за фантастичната форма на Кейт след раждането

Екоминистерството: Спазвайте противопожарните правила в защитените територии

Апелативният съд в Търново гледал за година 88 дела за предсрочно освобождаване на затворници Пандисчия мотивирал иска си за свобода с Удостоверение от курс за умение за мислене

Война на световете Подиграва ли се поетът Петър Чухов с литературната памет на Вапцаров?

49 филма ще бъдат представени на кинофестивала „Златна липа“

Мая Манолова: Високите сметки за март кредитират безлихвено “Топлофикация София”

Местан: Не постигнахме съгласие с Реформаторския блок за съдебната реформа

Разговорът с Реформаторския блок не постигна съгласие за подкрепа до края на този месец на първо четене на конституционния проект от страна на ПГ на ДПС. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ДПС Лютви Местан след срещата с Реформаторския блок, съобщи „Фокус”.

Лютви Местан определи разговора като коректен и конструктивен. „Ние оставаме на позиция, че съдебната реформа следва да се реализира след предварително постигнато съгласие между системни партии, които предварително да образуват конституционно мнозинство на база постигнато съгласие. След местните избори съдебната реформа да се реализира като продукт на обща воля на съгласие между системните политически партии”, обясни Местан.

Той предположи, че тази позиция на ДПС ще бъде оценена като отлагане, стопиране на реформите. „Искам да изразя дълбоката убеденост, че това не е такъв подход. Убедени сме, че при този подход съдебната реформа ще се ускори и ще се реализира много по-бързо в сравнение с продължаване на усилията по този конституционен проект”, коментира Местан.

Според него, ако се постигне съгласие по този подход и да започнат разговори от сега, постигне се предварително съгласие по съдържанието и посоката на съдебната реформа в пакет, не само изменения в Конституцията, но и в Закона за съдебната власт, в НК и НПК, след местните избори реформата ще отнеме много по-малко време. „Този конституционен проект е дискредитиран и предвид сгрешения подход при налагане”, каза още лидерът на ДПС.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.