Полицията е проверила над 30 сигнала за Ембака, който уби легионер, няма следа

Полицията продължава издирването на Емил Чачев- Ембака, който избяга след сбиване на АМ "Струма" в края на юни, когато с камък уби шефа на охраната на обекта на фирма "Агромах" Николай Чивиев.

До вчера полицията е проверила над 30 оперативно получени сигнала за местонахождението на Ембака, но напразно. Последният е, че дни наред Чачев се е крил в санданското село Голешево и е преминал в Гърция през зелена граница, пише struma.bg.

Дни след като избяга адвокатът му Росен Недин се кълнеше, че клиентът му ще се предаде доброволно, но все още е шокиран от случилото се. Почти месец от Ембака няма следа. Обявен е за общодържавно издирване. Голяма част от полицаите смятат, че Ембака е успял да мине в Гърция и е там, други пък твърдят, че е възможно да се предаде, осъзнавайки, че убийството не е умишлено и има начин да се защити.

Инцидентът стана след като Ембака наруши забраната да премине през забранен участък на новостроящата се магистрала и бе догонен от Чивиев. Между двамата възникнал скандал и Ембака с камък просна мъртъв на земята легионерът Чивиев.

След това Ембака започнал да го свестява, дори го придружил до болницата. Разбирайки, че е мъртъв избягал и се укрива и до днес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право