Детето, блъснато с АТВ, излезе от комата

10-годишният Митко Атанасов Гущеров от Петрич излезе от кома. Tой бе настанен по спешност в „Пирогов”, след като бе блъснат с АТВ, управлявано от бившия шеф на Общинска служба „Земеделие” Антоний Изгоренков, съобщава struma.bg.

Около обяд вчера детето е излязло от тежкото състояние. Според негови близки това е добър признак, но трябва да се изчака, за да се види състоянието му дали ще се стабилизира, за да може лекарите от „Пирогов” да предприемат поредица интервенции за лечението на момчето, което е ученик в 4-ти клас в основно училище „Гоце Делчев” в Петрич.

Инцидентът стана в събота около 20:00 часа, когато на улица „Отец Паисий” детето бе прегазено от АТВ. Закарано бе в петричката болница, оттам с екип на Спешна помощ бе транспортирано в „Пирогов” в тежко състояние, с черепно-мозъчна травма, изпаднало в кома.

Образувано е досъдебно производство. Разследващите отказват коментар с мотива, че се работи по случая. Това, което се знае официално, е, че водачът на АТВ-то не е употребил алкохол. Изгоренков е оказал пълно съдействие, придружил е пострадалото дете до болницата в Петрич, после и до „Пирогов” в София.

Енорийският свещеник Христо Гущеров, роднина на раненото дете, поиска пълно и обективно разследване на случая. Родителите са в София в болницата при раненото си дете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини