Доналд Тръмп с мярка срещу модифицираните пушки

ГЕРБ посочи 3 аргумента за оставката на Жаблянов

ДПС не участва в дебатите за исканата оставка на Жаблянов

Петър Москов: Натискът на здравния министър върху другите структури от системата не може да се счита за проблем

България ще бъде домакин на съвместен бизнес форум с организацията за външна търговия на Япония

КЗП съди девет фирми за бързи кредити

Социалните ще търсят други роднини или приемно семейство на близнаците от Пловдив

Председателят на Държавната комисия по стокови борси и тържища: Не очаквам цените да се повишат спекулативно около Великден

Сергей Игнатов избран за ректор на частен университет във Вилнюс

ТИР се запали на магистрала “Тракия” Няма информация за пострадали хора

3,5 години затвор за рапър от остров Майорка, възхвалявал тероризма

3-годишните близнаци, чиято майка беше арестувана, остават под лекарско наблюдение

Северна Корея е отменила в последния момент уговорена среща с Майк Пенс

Претърсват имота на мъжа, който стреля по полицаи в село Орешник

Във Франция арестуваха трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния

Юбилярът Димитър Пенев получи Златна топка

Димитър Пенев, който наскоро навърши 70 години, получи „Златната топка” за изключителен принос към българския футбол. Освен благодарности специалистът изказа и мнението си за вчерашното „земетресение” в Разград, както описа ситуацията Пенев. Наградата бе връчена от Пресклуб “България”.

„Лошо, много лошо, и аз съм бил в такива ситуации. поне да имаше някаква игра от Лудогорец. Те имат качествени играчи. Едни казват, че треньорът е виновен, други – състезателите. Като цяло играта не ми хареса. Голямо подценяване правим на такива отбори,” заяви треньор номер едно на България за 20 век.

“Много неприятно. Локомотив е три пъти шампион, носител на Купата. За ЦСКА да не говорим. Къде ще играят? Населението е 500 човека, а когато гостува ЦСКА, ще отидат 1000 фенове. Какво ще правим?” коментира ситуацията на столичните грандове стратегът от Мировяне.

„Едно време имахме изключителни треньори – Спасов, Берков, да не ги изброяваме всички. Последните 30-40 години копираме от други страни и забравяме българските принципи – дисциплината, отношението, подборът, да се дава шанс на млади и талантливи играчи. Преди България да влезе в Европа имахме 5-6 спорта, които бяха в тройката на най-добрите. Сега е обратното. Повечето треньори търсят бизнеса, за да изкарат някакви пари. Какви са тези по 400 лева месечни разходи за едно дете? Родителите му да не изкарват по 2000 лева? За да се оправят тези неща, е необходимо много време.”

„Темата с или без чужденци е много обширна. Дайте тогава и нашите да не излизат в чужбина. Повече от 5-6 години сме на това – ще даваме шанс на таланти от школата. Кой ви каза, че ще дават шанс – феновете? А хората от школата и в клуба какво казват? Дай Боже да се случи, но… От 8 до 18 години се тренира в даден клуб. Защо специалистите не могат да преценят кой става и кой не? След като завършат с школата, футболистите отиват в други клубове или се отказват. Защо тогава президентите отделят средства? След 18 години колко стават футболисти и колко приключват? Но тук е преценка на самия клуб – треньори и ръководство, да могат да преценят качествата на младите,” завърши Пенев.

Той изрази и готовността си да помога със съвети на новия треньор на „червените” Христо Янев, стига той да има нужда.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете