Французин и алжирец опитаха да минат границата с фалшиви документи

Започна кандидатстудентската кампания на Софийския университет

Издирват стрелец, ранил с въздушна пушка минувач

Наркодилър “изгоря” след сделка с хероин за 3,90 лв.

Ученици създават собствен туристически продукт Младежите забавляват туристи като аниматори

ВАС отхвърли иск във връзка с референдум за Морската градина

115 години от създаването на Порт Бургас Стих на Хр. Фотев ще вдъхновява фотоконкурс

Осъдиха бензиностанция да плати за травма на клиентка

Над 27 000 читатели посетили за година библиотеката в Горна Оряховица Най-малкият абонат е 5-годишната Ралица Арабаджиева

Борисов към Орбан: Предлагаме 100% надеждна охрана на външните граници

Орбан за Борисов: Границите могат да се опазят само от решителни лидери

Сотир Цацаров изиска делото за прегазената жена в село Търнава

Сидеров иска парламентарна комисия да изчисти името на Левски

Верижна катастрофа запуши столичния бул. „Цар Борис III”

Иззеха мариухана за 216 000 лв. от оранжерия в Шуменско

Пак засякоха “Монтюпе” в нарушения

25 предписания са дадени на “Монтюпе” ЕООД след проверка за условията в комплексното разрешително на завода за авточасти в Русе, съобщиха от РИОСВ. Те са свързани с причините, поради които в атмосферния въздух се разпространяват неприятни миризми извън предприятието.

При проверката от 25-30 юни т.г. екоексперти са изискали необходимата документация. Установено е, че в завода са монтирани локални аспирационни системи. Те обаче не обхващат всички производствени участъци. Входовете и прозорците на халетата са били отворени, а в определени моменти и клапите на тавана. Така в атмосферата се изпускат непречистени емисии. Те идват и от цеховете за регенерация на производствените компоненти и съхранението на отпадъчните продукти, уточниха от РИОСВ.

Контролните измервания за качеството на атмосферния въздух от Регионалната лаборатория към ИАОС в района на “Монтюпе” са засекли завишени стойности на метанови и неметанови въглеводороди между 20 и 6 ч. Резултатите показват отклонения от нормите за две от заложените условия в комплексното разрешително на оператора.

Предписанията изтичат в края на август т.г. Проверката ще приключи, след като операторът представи изисканите документи и обоснове причините за несъответствията, обясниха от екоинспекцията в крайдунавския град.

Оплакванията на живеещи в района, че френският завод “Монтюпе” замърсява въздуха, продължават от години. РИОСВ спечели две дела в Административния съд в Русе, който потвърди наказателно постановление от 20 000 лв. на завода за авточасти. Санкцията беше заради замърсяване на околната среда при производството.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.