Премиерът Борисов откри паметна плоча на Димитър Пешев (СНИМКИ)

Олдън Еренрайх е младият Хан Соло Емилия Кларк с централна женска роля

Цветан Цветанов проведе работна среща с министър-председателя на Косово Рамуш Харадинай

Вилма Елес се завърна на екран Коварната Каролин от "Времето лети" мечтае за положителна роля

Двама палестинци са убити от израелски огън на Ивицата Газа

Цветан Цветанов се срещна с президента на Албания Илир Мета

Цветан Цветанов участва в регионалната Балканска молитвена закуска в Тирана

Този Golf е прекалено бърз за теб! Напомпват GTI с 450 коня

Пиян шофьор помля с кола други три автомобила в Търново (СНИМКИ)

Мълния е запалила пътнически автобус в Гърция

Втори тур на частичните местни избори за кмет се провеждат в село Галиче

Стефан Димитров: Никога няма да харесам нещо като „Яката дупара”

Себастиан Курц: Нелегалните мигранти трябва да се спират още в Африка

В Колумбия се провеждат решаващи президентски избори

Какви задачи дават в школата на КГБ?

Пак засякоха “Монтюпе” в нарушения

25 предписания са дадени на “Монтюпе” ЕООД след проверка за условията в комплексното разрешително на завода за авточасти в Русе, съобщиха от РИОСВ. Те са свързани с причините, поради които в атмосферния въздух се разпространяват неприятни миризми извън предприятието.

При проверката от 25-30 юни т.г. екоексперти са изискали необходимата документация. Установено е, че в завода са монтирани локални аспирационни системи. Те обаче не обхващат всички производствени участъци. Входовете и прозорците на халетата са били отворени, а в определени моменти и клапите на тавана. Така в атмосферата се изпускат непречистени емисии. Те идват и от цеховете за регенерация на производствените компоненти и съхранението на отпадъчните продукти, уточниха от РИОСВ.

Контролните измервания за качеството на атмосферния въздух от Регионалната лаборатория към ИАОС в района на “Монтюпе” са засекли завишени стойности на метанови и неметанови въглеводороди между 20 и 6 ч. Резултатите показват отклонения от нормите за две от заложените условия в комплексното разрешително на оператора.

Предписанията изтичат в края на август т.г. Проверката ще приключи, след като операторът представи изисканите документи и обоснове причините за несъответствията, обясниха от екоинспекцията в крайдунавския град.

Оплакванията на живеещи в района, че френският завод “Монтюпе” замърсява въздуха, продължават от години. РИОСВ спечели две дела в Административния съд в Русе, който потвърди наказателно постановление от 20 000 лв. на завода за авточасти. Санкцията беше заради замърсяване на околната среда при производството.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.