Гърция иска милиарди евро от Германия

Петя Аврамова: От 15 май започва тестването на тол системата

Около 200 000 пчели на Нотр Дам оцелели въпреки огнения ад

Йорданка Фандъкова: Работим за осигуряване на качествени работни места, за да задържаме младите в града

Отново мръсна клевета срещу България “Репортери без граници” калят страната ни под диктовката на българските соросоиди

Арестуваха адвоката на българина Серафим Райчев

Романтика и оспорвано състезание тази вечер в „Hell’s Kitchen“

Султанатът на Оман се отказа от исковете си срещу България заради КТБ

Проф. Пламен Киров: Лозан Панов ще бъде удовлетворен, само ако той посочи главния прокурор

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 19 април 2019

Според разследването на Робърт Мълър няма координация между кампанията на Тръмп и Русия

Инвеститорите доволни от ниските данъци и заплати България става 12-та в света по производство на коли, ако “Фолксваген” направи завод

Сани Жекова слиза от сноуборда

Туба Бююкюстюн не се отказва от актьорството Този сезон обаче няма да се снима в сериали

Куриери докладват на НАП онлайн търговците

Пак засякоха „Монтюпе“ в нарушения

25 предписания са дадени на „Монтюпе“ ЕООД след проверка за условията в комплексното разрешително на завода за авточасти в Русе, съобщиха от РИОСВ. Те са свързани с причините, поради които в атмосферния въздух се разпространяват неприятни миризми извън предприятието.

При проверката от 25-30 юни т.г. екоексперти са изискали необходимата документация. Установено е, че в завода са монтирани локални аспирационни системи. Те обаче не обхващат всички производствени участъци. Входовете и прозорците на халетата са били отворени, а в определени моменти и клапите на тавана. Така в атмосферата се изпускат непречистени емисии. Те идват и от цеховете за регенерация на производствените компоненти и съхранението на отпадъчните продукти, уточниха от РИОСВ.

Контролните измервания за качеството на атмосферния въздух от Регионалната лаборатория към ИАОС в района на „Монтюпе“ са засекли завишени стойности на метанови и неметанови въглеводороди между 20 и 6 ч. Резултатите показват отклонения от нормите за две от заложените условия в комплексното разрешително на оператора.

Предписанията изтичат в края на август т.г. Проверката ще приключи, след като операторът представи изисканите документи и обоснове причините за несъответствията, обясниха от екоинспекцията в крайдунавския град.

Оплакванията на живеещи в района, че френският завод „Монтюпе“ замърсява въздуха, продължават от години. РИОСВ спечели две дела в Административния съд в Русе, който потвърди наказателно постановление от 20 000 лв. на завода за авточасти. Санкцията беше заради замърсяване на околната среда при производството.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.