Тарашат над 12 часа международен влак за контрабанда

Близо 3 мастербокса с контрабандни цигари са открити в международния влак от Истанбул за София в сряда, съобщиха от ОДМВР-Хасково. На час от нелегалната стока се натъкнал служител на транспортната полиция, който е от охраната на композицията.

Тренът бил спрян в Харманли в 5,50 часа, където местни икономически ченгета го претърсили основно. Композицията остана над 12 часа на коловоза. В електрическото табло на вагоните, между седалките и зад облегалките им в няколко купета са намерени общо 1410 кутии с папироси от различни марки, основно "Карелия слим", "ОМ" и тънки "ММ".

По случая е образувано досъдебно производство. Полицаи разпитваха и установяваха съпричастни лица. Според информирани става въпрос за пътници, а не за персонала на влака.

В рамките на 3 дни това е втори опит за контрабанда на цигари през международната железница. Става въпрос за 250 стека цигари, намерени от митничари на свиленградската жп гара във влака от Истанбул за Букурещ. Нелегалната стока била скрите под седалките на 3 купета.

"Не изключваме връзка между двата случая", коментираха служители на реда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право