Полицейската жътва на канабиса започна - първи акции, разкрития и арести

"Жътвата" на опиатното растение канабис стартира в Петричкия регион. Полицията засили акциите си , тъй като сега е моментът на прибиране на реколтата.

Само във вторник са спипани почти 110 килограма от наркотичното растение в и край петричкото село Рупите. При извършен оглед в планинското възвишение Кожух, което е угаснал вулкан, полицейски служители открили в обезлесен участък 6 зелени растения с бруто тегло 9,5 кг, реагирали положително на канабис. В същия участък е открит и пластмасов бидон, заровен в земята, в който имало 1,75 кг суха зелено - кафява тревиста маса. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

В същия ден към 13:00 часа е извършена проверка в къща в село Рупите, в която живее 29-годишният Стоил К. Полицаите установили, че помещение в таванската част на сградата е пригодено за нарколаборатория. В нея били засадени в саксии 98 корена зелени тревисти растения с общо тегло 96 кг. Други 50 стръка с тегло 3,2 кг се сушели, а в друга стая са намерени още 3,3 кг суха маса марихуана. От лабораторията за отглеждане на наркотичното растение са иззети различни уреди и техника за производство на канабис.

По случая е образувано досъдебно производство. Мъжът е задържано със заповед в ареста до 24 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право