Във Върховния административен съд е постъпила жалба срещу решението на ЦИК за избор на доставчик на машините за гласуване

Китайска база на Марс отворена за посетители Съоръжението се намира в пустинята Гоби

Местят финала за Купата през уикенда

„Медицински надзор“ започна проверка по случая с мъжа, който почина вчера пред Пета градска болница

Путин: КНДР се нуждае от гаранции за сигурност Първата среща на върха Москва-Пхенян продължи над 5 часа (обзор)

Полицията в Шри Ланка е арестувала трима души и е открила гранати в Коломбо

Милиони губи хазната от сивия сектор в строителството Не можем да вдигнем заплатите при търгове с критерий най-ниска цена, категорични са от бранша

Йозджан Дениз и Аслъ Енвер пяха в Израел

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Армията „окупира” София за 6 май Близо 1000 души набиват крак на жълтите павета на Гергьовденския парад

Данъчните провериха 1800 заможни българи Получиха информация за 51 купени автомобила в чужбина

Двама души са загинали при стрелба в Москва

Мехмед изоставен заради липса на пари (обзор) Намереното бебе в Пловдив без малко да загине на паркинг

Съдът в Страсбург: Българското правителство да осигури на прогонените от Войводиново роми жилища

Активни потребители: Салатите са замърсени с нитрати и бактерии Провериха марули и зелен лук

Македония – страната, в която чувате ехото на столетията

Македония е чудесна страна, олицетворение на вековна традици, която ще ви омае с гостоприемството си. Тук ще бъдете обзети от спокойствие, въодушевени от близостта на слънцето, пеенето на птиците, шепота на вятъра. Ще откриете Македония, която досега не сте познавали.

Македония е Страна на звука. Ехото на столетията, които са изминали тук, ежедневно се сблъсква със звуците на настоящето. Музиката в Македония е начин на живот, в нея се крият мъдростта и корените на традицията, а всички други изкуства са нейно отражение. Много обреди и обичаи са съчетани със звука на музиката, а на всяко тържество се пее.

В продължение на цяла година в Македония се провеждат традиционни събития, чрез които македонците с плам и възторг пренасят фолклора от поколение на поколение. Правят го със страст, за да се възприеме същността и да се запази богатството.

Причина за голямата притегателна сила на Охрид през летния сезон е най-голямото музикално събитие, което се провежда в Македония – фестивалът Охридско лято. Допълнителна привлекателност на богатата програма на фестивала носят вълшебните места, избрани за сцена на проявите – предверието на катедралния храм “Света София”, Самуиловата крепост, Античния театър. От 1994 г. Охридско лято е част от Европейския съюз на фестивалите.

Македонците са сърдечни и гостоприемни хора с богати души. Те са душата на тази прекрасна страна. Същата тази страна е и бохемско място. Всяка година тук се провеждат фестивали, посветени на виното и на бирата. Кавадарци е град, който живее за виното. А ако и вие сте любители на този елексир, тогава непременно трябва да видите Тиквешкия гроздобер.
Едно от най-посещаваните традиционни събития е Галичката сватба, която се провежда всяка година на Петровден, на 12 юли. Обичаите и ритуалите са оригинални, единствени и неповторими: пищенето на гайдите, ударите на барабаните, свекървиното хоро, воденето на булката за вода, поставянето на сватбарското знаме, поканването на покойните, бръсненето на зетя, взимането на булката, замесването на хляба, венчавката в черквата “Свети Петър и Павел”. Сред всичко това грее широко известната галичка носия, изработена с филигранна прецизност от терзиите.

Ще се влюбите в Македония така, както всеки македонец е влюбен в своята чудесна страна.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.