Полицейска операция се провежда в Страсбург, предполага се, че е свързана с атентата

Мартин Петров поиска отвод на съдия

Спасител на дете стана „Полицай на годината“

Унгарци на протест срещу „поробващ закон“ Парламентът разреши 400 часа извънреден труд годишно

ЕК одобри проекта за модернизация на спешната медицинска помощ, съобщи министър Ананиев

Енрике Иглесиас и Ана Курникова продават къщата си за $4,85 милиона

Премиерът Борисов в Брюксел: Чухме само похвали Тимерманс подкрепил промените за конфискацията на незаконно придобито имущество

Петокласник с приз от „Полицай на годината“

Смядово събира пари за болницата в Шумен

Издирват началника на КАТ – Казанлък

Фондацията зад гей билбордовете пред „Труд“: Това е информационна кампания Планират да поставят пана на видни места в София и в Пловдив

Баневи остават за постоянно в ареста

Георги Кабаков – последният рефер без VAR в турнира

Ахмед Доган стана дядо

Министър Ананиев: Ако бъде приет анекса към националния рамков договор, се надяваме той да бъде подсписан в първите дни на новата година

Македония – страната, в която чувате ехото на столетията

Македония е чудесна страна, олицетворение на вековна традици, която ще ви омае с гостоприемството си. Тук ще бъдете обзети от спокойствие, въодушевени от близостта на слънцето, пеенето на птиците, шепота на вятъра. Ще откриете Македония, която досега не сте познавали.

Македония е Страна на звука. Ехото на столетията, които са изминали тук, ежедневно се сблъсква със звуците на настоящето. Музиката в Македония е начин на живот, в нея се крият мъдростта и корените на традицията, а всички други изкуства са нейно отражение. Много обреди и обичаи са съчетани със звука на музиката, а на всяко тържество се пее.

В продължение на цяла година в Македония се провеждат традиционни събития, чрез които македонците с плам и възторг пренасят фолклора от поколение на поколение. Правят го със страст, за да се възприеме същността и да се запази богатството.

Причина за голямата притегателна сила на Охрид през летния сезон е най-голямото музикално събитие, което се провежда в Македония – фестивалът Охридско лято. Допълнителна привлекателност на богатата програма на фестивала носят вълшебните места, избрани за сцена на проявите – предверието на катедралния храм “Света София”, Самуиловата крепост, Античния театър. От 1994 г. Охридско лято е част от Европейския съюз на фестивалите.

Македонците са сърдечни и гостоприемни хора с богати души. Те са душата на тази прекрасна страна. Същата тази страна е и бохемско място. Всяка година тук се провеждат фестивали, посветени на виното и на бирата. Кавадарци е град, който живее за виното. А ако и вие сте любители на този елексир, тогава непременно трябва да видите Тиквешкия гроздобер.
Едно от най-посещаваните традиционни събития е Галичката сватба, която се провежда всяка година на Петровден, на 12 юли. Обичаите и ритуалите са оригинални, единствени и неповторими: пищенето на гайдите, ударите на барабаните, свекървиното хоро, воденето на булката за вода, поставянето на сватбарското знаме, поканването на покойните, бръсненето на зетя, взимането на булката, замесването на хляба, венчавката в черквата “Свети Петър и Павел”. Сред всичко това грее широко известната галичка носия, изработена с филигранна прецизност от терзиите.

Ще се влюбите в Македония така, както всеки македонец е влюбен в своята чудесна страна.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.