Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Македония – страната, в която чувате ехото на столетията

Македония е чудесна страна, олицетворение на вековна традици, която ще ви омае с гостоприемството си. Тук ще бъдете обзети от спокойствие, въодушевени от близостта на слънцето, пеенето на птиците, шепота на вятъра. Ще откриете Македония, която досега не сте познавали.

Македония е Страна на звука. Ехото на столетията, които са изминали тук, ежедневно се сблъсква със звуците на настоящето. Музиката в Македония е начин на живот, в нея се крият мъдростта и корените на традицията, а всички други изкуства са нейно отражение. Много обреди и обичаи са съчетани със звука на музиката, а на всяко тържество се пее.

В продължение на цяла година в Македония се провеждат традиционни събития, чрез които македонците с плам и възторг пренасят фолклора от поколение на поколение. Правят го със страст, за да се възприеме същността и да се запази богатството.

Причина за голямата притегателна сила на Охрид през летния сезон е най-голямото музикално събитие, което се провежда в Македония – фестивалът Охридско лято. Допълнителна привлекателност на богатата програма на фестивала носят вълшебните места, избрани за сцена на проявите – предверието на катедралния храм “Света София”, Самуиловата крепост, Античния театър. От 1994 г. Охридско лято е част от Европейския съюз на фестивалите.

Македонците са сърдечни и гостоприемни хора с богати души. Те са душата на тази прекрасна страна. Същата тази страна е и бохемско място. Всяка година тук се провеждат фестивали, посветени на виното и на бирата. Кавадарци е град, който живее за виното. А ако и вие сте любители на този елексир, тогава непременно трябва да видите Тиквешкия гроздобер.
Едно от най-посещаваните традиционни събития е Галичката сватба, която се провежда всяка година на Петровден, на 12 юли. Обичаите и ритуалите са оригинални, единствени и неповторими: пищенето на гайдите, ударите на барабаните, свекървиното хоро, воденето на булката за вода, поставянето на сватбарското знаме, поканването на покойните, бръсненето на зетя, взимането на булката, замесването на хляба, венчавката в черквата “Свети Петър и Павел”. Сред всичко това грее широко известната галичка носия, изработена с филигранна прецизност от терзиите.

Ще се влюбите в Македония така, както всеки македонец е влюбен в своята чудесна страна.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете