Малки таланти от Търговище с първи награди на фестивал в Рим

Гласовити чаровници от Търговище грабнаха първите награди на музикален фестивал в Рим. Преслава Петрова (10г.) и Сесил Алпер (9г.) от музикалната школа New voices безапелационно спечелиха журито на Italia music festival, който се проведе от 8 до 11 юли в Конгресния център в Рим.

На Финалният кастинг за поп изпълнители от цяла Италия за първи път участва и България, разказа ръководителят на школата в Търговище Десислава Станкова.

До участието на децата в Рим се стигнало след кастинг в София, където нашите таланти са прослушвани от маестро Фабрицио Берлинчони и Дариана Куманова, която е доцент в академия "Сан Ремо" и един от авторитетните педагози по поп и джаз в Италия, допълни Станкова. От българска страна са били избрани 9 участници. С финансовата помощ на приятели и партньори търговищките таланти са стигнали до участие и награди в Рим.

"За първи път присъствах на конкурс, където храната на изпълнителите е съобразена с диетолог. Преди финала има кастинг, който цели участниците да се явят, когато се чувстват най-подготвени и отпочинали. Ежедневно се провеждаха майсторски класове по вокал, композиция и продуценство", разказа ръководителката на школата от Търговище. Преслава и Сесил са се представили с песни на Индила, Селин Дион, Кристина Агилера.

Дипломите и медалите с логото на конкурса те получили лично от патрона на фестивала професор Рита Сперанца, която е преподавател и известен телевизонен водещ в Rai 1. Представянето в Рим отворило вратите на двете момичета от Търговище за участие в "Златната монета" в Болоня и конкурс в Милано, каза още Станкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица