На 23 януари 2019 да почерпят

Мултикулти извращения на номинациите за „Оскар“ Етнически квоти и политически послания с “Черната пантера” и “Зелената книга”

ЕК алармира за БГ гражданството (обзор) Институцията е обезпокоена от схемите за предоставяне на паспорти срещу инвестиции

Палестинец е убит след израелска въздушна атака в Газа

Комисията одобри Преспанския договор, утре влиза в гръцкия парламент

Би Би Си: Дейвид Бауи е най-великият артист на ХХ век За най-велик лидер на ХХ век е избран Нелсън Мандела

Африка спасява Пирин с подписи, събрани от „зелените“ Преброяване на „еколозите” поиска бизнесът

Майк Помпео: Очаквам напредък в ядрените преговори със Северна Корея

Американският заместник-държавен секретар Уес Мичъл подаде оставка

ВМРО предлага: Доброволни отряди срещу циганската престъпност Настояват за „Данък лукс” и преизчисляване на старите пенсии

Водолази търсят потънало 15-годишно момче във водите на микроязовир край Пловдив Детето отишло да се пързаля върху замръзналия водоем, който се пропукал и го погълнал

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 януари 2019

Пешеходец е загинал на място, пометен от кола на входа на Бургас

Проф. Кантарджиев: Недоказуема е точната бройка на починалите от грип

Партенки и манерки продава армията Предлагат се и бичкии

Глоба до 10% от приходите за одиторски грешки

До 10% от общия обем на приходите за предходната финансова година ще бъде глобата за отделни инспектори и одиторски компании, които са нарушили международните одиторски стандарти или Етичния кодекс на професионалните счетоводители. Това предвиждат промените в Закона за независимия финансов одит, подготвени от депутати от ГЕРБ и внесени за разглеждане в парламента. В момента за тези нарушения санкцията е между 2000 и 20 000 лв. и важи само за отделни одитори, но не и за самите компании.

Запазва се и възможността на провинилите се инспектори да им се отнема правото да извършват независим финансов одит за срок от 2 години. Предвижда се още ключовите одитори, които проверяват предприятия, извършващи дейност от обществен интерес, да се сменят през период от 3 години.Промените се правят заради пропуските на одитора „Кей Пи Ем Джи – България”, който години наред заверяваше отчетите на КТБ.

Депутатите от ГЕРБ предлагат и промени в Закона за банкова несъстоятелност – списъците, касаещи кредитори на банка в несъстоятелност, ще се публикуват в Търговския регистър.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.