Задържаха 14,4 тона водка на Дунав мост 2

14,4 тона "Belwederska vodka", обявена за ябълков сок, задържаха митничарите в района на ГКПП Дунав мост 2 при Видин-Калафат, съобщиха от агенция "Митници".

12 000 бутилки водка, предназначени за английския пазар, са открити към 17,30 днес, когато мобилна митническа група спряла за проверка тежкотоварен автомобил с българска регистрация. Колата била управлявана от нашенец.

По документи камионът превозвал по поръчка на италианска фирма текстилни изделия и ябълков сок от България за Англия.

Тежкотоварният автомобил бил отклонен за щателна митническа проверка, при която е установено, че зад своеобразна тапа от кашони с тениски има 16 палети с необозначени 125 кашона всеки. Оказало се, че кашончетата са пълни с бутилки алкохол.

Стъклените бутилки са от по 700 мл и с надпис "Belwederska vodka". Липсват бандероли или придружаващи пратката акцизни документи, но на етикетите е обозначено, че алкохолът е произведен в Полша и е предназначен за английския пазар, накъдето е бил насочен и официално камионът.

По случая е образувано дознание по описа на Митница-Лом. Стоката и камионът са задържани. Работата по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право