Туркиня уби мъжа си и стана национална героиня

28-годишната туркиня Чилем Доган уби своя с пет години по-възрастен съпруг Хасан Барабулут в дома им в Адана и това я превърна в героиня за цялата страна, пише "Хюриет". Мъжът от години я малтретирал. Според разследването тя изпразнила шест куршума в тялото му, а социалните мрежи в южната ни съседка полудяха, основно в нейна подкрепа.

Вчера тя се появи в съда с тениска, на която пишеше на английски: "Драго минало, благодаря ти за поуките. Драго бъдеще - подготвена съм". Пред съда тя каза, че тормозът е започнал още месец след като сключила брак, за което тя на няколко пъти викала полиция. Една сутрин той й казал да си опакова багажа, тъй като ще я води в Анталия да пработи като проститутка. Когато тя се съпротивила, той я пребил, а след това я хвърлил върху леглото и се метнал върху нея. Тя се сетила, че има пистолет под възглавницата, измъкнала го и го застреляла. След това взела дъщеря си и избягали от къщата.

Стана ясно, че той и преди се опитвал да я продава за проститутка и я държал заключена в къщата в продължение на месец, докато не дошла притеснената й майка. Тъкмо решила да бяга, когато научила, че е бременна и решила да остане. Но и по време на бременността й той продължавал да я тормози и да й говори как трябва да заработва пари като проститутка. "Защо само жените да са тези, които умират. Нека и някой мъж умре. Убих го, за да защитя собствената си чест", казва тя през "Хюриет". Младата жена стана истинска звезда в Турция, а мнозина я наричат дори национална героиня и гордост за страната. Кампанията за подкрепа се води под лозунгите: "Други поставиха пистолет в ръцете на Чилем", "Наместо да решат проблемите, гледаха сеир", "Поддръжнички за насилие спрямо мъжете"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят