Менда Стоянова разкри отличниците в кабинета - Теменужка Петкова и Десислава Танева

Министри отличници във финансов аспект са министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на земеделието и храните Десислава Танева. Това каза пред журналисти в парламента Менда Стоянова от ГЕРБ във връзка с думите на министър-председателя Бойко Борисов, че ако министрите поискат допълнително пари, трябва да го правят заедно с оставката си, съобщи „Фокус“.

Относно призива на премиера на вчерашното правителствено заседание Стоянова обясни, че в държавния бюджет за 2015 година парламентът е гласувал и е приел намаление на разходите за заплати за труд на всички министерства с 10% , както и на всички бюджетни организации.

„Целта на това беше, че чрез натиска на бюджета и на лева всички министерства да направят своята реформа, да оптимизират своите администрации и разходи за тях“, обясни депутатът. По думите на Стоянова, едни министри го правят, а други не. „Тези, които не го правят в края на годината ще кажат - трябват ни допълнителни пари, за да платя заплатите за ноември или декември. Това им каза Бойко Борисов вчера. Няма да дават пари“, посочи тя и обясни, че ако те поискат пари накрая на годината ще си депозират оставката, защото не са си свършили работата. Менда Стоянова уточни, че военният министър не прави реформа за намаляване на разходите в администрацията. „Министрите отличници са министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, те полагат усилия, макар че структурите им са големи “, заяви Стоянова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини