Виж как роботи-динозаври посрещат гостите на хотел в Япония

Роботи извършват всички услуги в хотел в Сасебо в префектура Нагасаки в югозападната част на Япония. Като започнем от регистрацията на рецепцията и стигнем до пренасянето на багажа до хотелската стая - всичко това е тяхно дело. Целта е да се намалят разходите, съобщава АП.

Хотелът е част от увеселителен парк, но стопанинът Хидео Савада е категоричен че ползването на роботи не е трик за привличане на вниманието, а целта е по-висока производителност.

На рецепцията гостите са посрещани от робот, който прилича на динозавър и говори английски език, докато друг такъв, който е женски хуманоид, премигва с очи и говори японски. Ако иска да се регистрира, посетителят трябва да натисне бутон на рецепцията и да напише данни върху тъчскрийн.

Хотелът заедно с демонстрация на роботите бе представен пред журналисти, преди официално да започне да приема посетители в петък.

Друга особеност в хотела е ползването на технология за лицево разпознаване чрез регистриране на дигитално изображение на лицето на посетителя на рецепцията, вместо прибягването до електронни ключове. Причината за това е, че роботите не се справят добре със задачата да намерят ключове, които човек е изгубил.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии