Мерджанов: БСП няма да подкрепи новите подуправители на БНБ

БСП няма да подкрепи предложените от новия гуверньор на БНБ подуправители. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на БСП Атанас Мерджанов, предаде БГНЕС.

"Не споделяме управителният съвет на БНБ да бъде в стария си състав. В този смисъл ние не дадохме подкрепа за Димитър Радев за гуверньор. Няма да получат подкрепа и предложенията за подуправителите, ако те са такива, каквито той заяви", коментира Мерджанов.

Според него позицията на ГЕРБ по темата е "много интересна" и се развива в последните няколко месеца, тъй като преди известно време Борисов се е обявил за изключване на всички членове на сегашния Управителен съвет на БНБ. Мерджанов каза още, че БСП не е в качество да предлага кандидати за гуверньор, но от самото начало са имали конструктивен подход. В крайна сметка при гласуването са решили да подкрепят кандидатурата на Виктор Йоцов, който беше издигнат от АБВ.

По-рано председателят на бюджетната комисия и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова обяви, че нейната група ще подкрепи предложените от Радев подуправители, сред които досегашните Димитър Костов и Калин Христов. Стоянова добави, че за тях трябва да се съди по действията им в съответния ресор, за който са отговаряли досега.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини