Даяна, която пострада в катастрофа в Пловдив, се събуди след 4 месеца в кома

Даяна Савова, която пострада при тежка катастрофа до Тунела в Пловдив, се събуди след 4-месечна кома, пише "Topnovini.bg".

18-годишното момиче от Куклен вече е контактно и разпознава близките си. Все още не говори много, но се обръща към родителите си с "мамо" и "тате". В момента тя е у дома с тях.

Даяна пострада при верижна катастрофа до Тунела в Пловдив на 19 март т.г. При маневра от средна в лява лента лек автомобил "Фолксваген" се блъснал странично в "КИА", отскочил и преминал през разделителните колчета в насрещното, където се ударил в "Рено".

Колата бе смазана до такава степен, че се наложи да бъде рязана, за да се стигне до ранената девойка.

В резултат на тежкия инцидент, тя получи черепно-мозъчна фрактура, фрактура на таза и ребрата.

Приятелите на Даяна бяха неотлъчно до нея през тези 4 месеца и направиха група във фейсбук и поставиха кутии за дарения в почти всички магазини, заведения и аптеки в родния й град Куклен, за да събират средства за нейното лечение.

На 28 март т.г. пък 26 отбора се включиха в благотворителния футболен турнир за младото момиче. Нейните съученички от ГХП "Св. св. Кирил и Методий", с подкрепата на Градска Футболна Лига, организираха мероприятието, с цел да съберат средства за лечението, необходимо за нейното възстановяване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони