Ромски театър събира пари за Марсело в Кеймбридж

Ромска театрална трупа от Кюстендил ще изиграе благотворително представление в Монтана, за да събере средства за обучението на 15 годишният Марсело Илиев в Кеймбридж. Осмокласникът от циганската махала "Огоста" в Монтана бе приет в елитния CATS College Cambrige с отлични оценки, но семейството, в което работи само бащата, няма средства, за да плати обучението му.

След публикациите за талантливия тинейджър, стигнал от гетото до елитното училище в Англия, Камарата на строителите в България се ангажира да плати таксата от 34 000 паунда за колежа. На Марсело обаче се необходими още 24 000 паунда за двугодишния му престой в общежитието на Кеймбридж. Ромските актьори от Кюстендил ще изиграят на 21 юли в Младежкия дом на Монтана пиесата "Една нощ в бърлогата".

Творбата е дело на Валери Леков и Яница Маринова, които играят и в главните роли и са инициатори на акцията. Вместо да купят билети зрителите ще пускат пари в каси за Марсело. Осмокласникът, приет в Кеймбридж, също участва в ромската театрална трупа в Монтана и мечтае да стане актьор или архитект.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл