Радан Кънев: Забиват клинове между партиите заради започналата съдебната реформа

Търсят се клинове между политическите сили, точно когато съдебната реформа започна, обяви пред журналисти съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев,съобщи „Фокус“.

„Точно, когато седнахме на масата за преговори, се бият клинове между главния прокурор и правителството - и то точно, когато се вижда, че реформата тръгва“, обясни Кънев. По думите му, главният прокурор никога не се е заявявал като противник на тази реформа, а в момента се създават инсинуации за това. Според съпредседателя на РБ партията му не може да забранява на свои симпатизанти къде да ходят или да не ходят. „Ние сме доста особена политическа сила и ако си позволим подобно поведение, те просто ще престанат да ни бъдат симпатизанти“, каза още той.

В отговор на въпрос дали срещите му с главния прокурор и политическите сили за съдебната реформа са заради препоръки на премиера Бойко Борисов, Кънев уточни: „Нямам заръки, ще спазя правилата на здравия разум и на полезното политическо поведение, което изисква диалога да не върви през медии, да е публичен и да е ясно кой с кого си говори и да не преминава в нападки и инсинуации“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини