Василева: От ноември 2014 г. към общините са разплатени над 1 млрд. лева

По Оперативна програма "Околна среда" са заложени като изпълнение 58 пречиствателни станции. Това каза при откриването на пречиствателна станция за отпадни води в Пещера министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, предаде Фокус.

Вече 35 са изцяло изградени, напредваме и с изпълнението на останалите. Това наистина е много важно за България, защото освен природните дадености, които имаме и, които трябва да съхраняваме, от голямо значение са живота и здравето на хората. С общините работим много активно, те са основен бенефициент в програмата по стария програмен период. Винаги сме работили в посока добро партньорство, защото сме наясно, че проекти с такъв мащаб не могат да бъдат изпълнени без да има добро взаимодействие. Взаимодействие между управляващия орган и общината, а също между общината и изпълнителите, за да могат да вървят нещата бързо и плавно.

По програмата имаше проблеми в края на 2013 и началото на 2014 година и спиране на плащанията. След като бяха възстановени плащанията в края на 2014 година, работим изключително интензивно с общините и съм им благодарна за това, което правят. От своя страна ние се ангажирахме бързо да разплащаме, за обработваме документите. Само от ноември 2014 година до сега към общините са разплатени над 1 милиард лева, каза също Василева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини