Болярка рисува приказка по 53 стъпала

Майсторка на мозайки от Велики Преслав ще превърне в цветна картина 53 стъпала в центъра на втората българска столица. Това ще бъдат първите приказни стъпала в страната, ако проектът на Петя Мод успее.

От общината подкрепят инициативата и вече започна събиране на средства от дарители. Към 4500 лв. ще бъдат нужни за реализация на смелата идея. С тях ще се закупят ярки фаянсови плочки и теракота. Те ще бъдат нарязани, подредени и залепени според проекта на майсторката. В него има много цветя, къщи, даже пеещо петле. За име на пъстрата картината вече е обявен конкурс от местния вестник “Седмица”.

Картината ще се развива само върху отвесната част на стъпалата, върху която не се стъпва. Със сигурност цветният сюжет ще направи стълбите, които отвеждат хората от централната улица “Борис Спиров” към малката “Хан Омуртаг” по-лесни и забавни за изкачване. Атракцията трябва да е готова до месец октомври.

Това не е първата мозайка на болярката. Твори от 8 г. и е подарила много свои пана на Велики Преслав.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.