Краят на евтините коли Малките модели скоро ще бъдат изместени от устрема на производителите към електромобили

Меркел заслужава висш пост в ЕС, смята Юнкер Канцлерката била произведение на изкуството

Сергей Меркюри и Никеца Джагър разтърсиха „Гласът на България“

Стево Пендаровски печели първия тур от президентските избори в Северна Македония, по първоначални данни

Задържаха микробус, превозвал експлозивите за атентатите в Шри Ланка

Тежки глоби от ЕК заради „зеления“ хаос в Натура 2000 Министерският съвет отлага промените в Закона за биологичното разнообразие, които са единственият изход от ситуацията

Комикът Владимир Зеленски води със 73,2% според първите данни от президентските избори в Украйна

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 април 2019

Банките стават клиент №1 на колекторските фирми Събирачите на дългове се готвят да изкупят банкови вземания за още над 500 млн. лева

Най-много катастрофи стават привечер

Пускат през есента отсечката между Ябланица и Боаза

Всички задържани след спецакцията срещу ало измамници в Горна Оряховица остават в ареста

Над 200 жертви взеха 8 атентата в Шри Ланка (обзор)

Над 3000 дървета засадиха 150 доброволци от „Джи Пи Груп” Дружеството участва в проекта Новата гора

Слаба избирателна активност на президентските избори в Северна Македония

Висшият съдебен съвет временно отстрани прокурор Кръстин Кацаров

Висшият съдебен съвет (ВСС) гласува искането на главния прокурор Сотир Цацаров за временно отстраняване от длъжност на Кръстин Кацаров – и.ф. административен ръководител на Районна прокуратура Казанлък до приключване на воденото срещу него наказателно производство, предаде БГНЕС.

Главният прокурор посочи на заседанието на ВСС, че събраният обем от доказателства ще доведат до внасяне на обвинителен акт без забавяне. Самият Кръстин Кацаров бе изслушан на заседанието днес и отрече да е виновен. Членовете на ВСС гласуваха единодушно за временното му отстраняване като нямаше нито един против или въздържал се.

Предложението на главния прокурор е на основание текст от Закона за съдебната власт, който казва, че когато съдия, прокурор или следовател е привлечен като обвиняем, Висшият съдебен съвет временно го отстранява от длъжност до приключване на наказателното производство. Разследването се провежда от специализираното звено „Антикорупция“.

На 14.07.2015 г. главният прокурор Сотир Цацаров внесе във Висшия съдебен съвет искане за временно отстраняване от длъжност на прокурор Кръстин Кацаров от Районна прокуратура – гр. Казанлък. Кръстин Кацаров е заместник – районен прокурор на РП – Казанлък и към момента изпълнява функциите на административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – гр. Казанлък. Искането за отстраняване беше направено във връзка с повдигнато на 13.07.2015 г. обвинение на прокурор Кацаров за склоняване на прокурори от районната прокуратура да нарушат свое служебно задължение във връзка с правораздаването. При условията на продължавано престъпление, с четири отделни деяния Кацаров е извършил недопустими опити за склоняване на двама свои колеги да нарушат задълженията си във връзка с правораздаването по наблюдавани от тях общо четири наказателни производства, казаха от държавното обвинение.

Спрямо Кръстин Кацаров е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 3 000 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.