Президентът Радев поздрави културни дейци и представители на българската общност в Москва по повод 24 май

Лондон си затваря очите за мръсни пари Депутати зоват Мей за мерки срещу активи на Кремъл на Острова

Хасан Рохани: САЩ не могат да решават за Иран

Главният архитект на София Здравко Здравков пред “Труд”: Волята на съда е да наруша закона НАГ не позволява да се строи небостъргач върху градинка в “Стрелбище”

Лавров: Наесен се очаква да започнат преговори за създаване на зона за свободна търговия между Евразийския икономически съюз и Индия

Любо Пенев отпадна за пост в ЦСКА

Сръбският премиер заяви, че целта на страната й е да се присъедини към ЕС въпреки призивите на министъра на отбраната за промяна на политиката

Италианската популистка коалиция предлага юриста Джузепе Конте за премиер

Лесбийка президент на САЩ? Засега само на кино Политическа комедия на “Нетфликс” вкарва Дженифър Анистън и гей секса в Белия дом

Премиерът Зоран Заев не се отказва от името “Илинденска Македония”

Вижте акцентите от броя на “Труд” във вторник, 22 май 2018

Словенската полиция е намерила трима нелегални мигранти, скрити в български камион

Джина Хаспъл положи клетва като директор на ЦРУ

Възрастни съпрузи починаха в един и същи ден след 61-годишен брак

3,7 млрд. лева държат инвестиционните фондове Местните управляват 1,34 млрд. лева

Висшият съдебен съвет временно отстрани прокурор Кръстин Кацаров

Висшият съдебен съвет (ВСС) гласува искането на главния прокурор Сотир Цацаров за временно отстраняване от длъжност на Кръстин Кацаров – и.ф. административен ръководител на Районна прокуратура Казанлък до приключване на воденото срещу него наказателно производство, предаде БГНЕС.

Главният прокурор посочи на заседанието на ВСС, че събраният обем от доказателства ще доведат до внасяне на обвинителен акт без забавяне. Самият Кръстин Кацаров бе изслушан на заседанието днес и отрече да е виновен. Членовете на ВСС гласуваха единодушно за временното му отстраняване като нямаше нито един против или въздържал се.

Предложението на главния прокурор е на основание текст от Закона за съдебната власт, който казва, че когато съдия, прокурор или следовател е привлечен като обвиняем, Висшият съдебен съвет временно го отстранява от длъжност до приключване на наказателното производство. Разследването се провежда от специализираното звено “Антикорупция”.

На 14.07.2015 г. главният прокурор Сотир Цацаров внесе във Висшия съдебен съвет искане за временно отстраняване от длъжност на прокурор Кръстин Кацаров от Районна прокуратура – гр. Казанлък. Кръстин Кацаров е заместник – районен прокурор на РП – Казанлък и към момента изпълнява функциите на административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – гр. Казанлък. Искането за отстраняване беше направено във връзка с повдигнато на 13.07.2015 г. обвинение на прокурор Кацаров за склоняване на прокурори от районната прокуратура да нарушат свое служебно задължение във връзка с правораздаването. При условията на продължавано престъпление, с четири отделни деяния Кацаров е извършил недопустими опити за склоняване на двама свои колеги да нарушат задълженията си във връзка с правораздаването по наблюдавани от тях общо четири наказателни производства, казаха от държавното обвинение.

Спрямо Кръстин Кацаров е взета мярка за неотклонение “Парична гаранция” в размер на 3 000 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.